Clasamentul-șoc al celor mai bogate orașe din România. Bucureștiul e pe 9, Clujul pe 10

Rădulescu Valentin 31.10.2020, 12:12
Clasamentul-șoc al celor mai bogate orașe din România. Bucureștiul e pe 9, Clujul pe 10

Deși mulți consideră că Bucureștiul este cel mai bogat oraș din România, acest lucru nu este adevărat. Atât Bucureștiul, cât și Clujul, se clasează pe locurile 9 și 10 atunci când vine vorba de cele mai bogate orașe din țară. Care este, de fapt, cel mai bogat oraș din România și cum a ajuns să fie clasat pe primul loc?

Top 10 cele mai bogate orașe din România

Bogăția unui oraș înseamnă în principal locurile de muncă cu salarii pe măsură, dar în domeniul economic, se folosesc mai mulți indicatori care să arate cum se descurcă un oraș atunci când vine vorba de venituri. În general se folosește produsul intern brut (PIB) și impozitul de venit per capita (IPV).

În România, deși este uimitor, Bucureștiul și Cluj-Napoca nu sunt printre primele localități atunci când vine vorba despre bogăție. Într-un Top 30 format de UrbanizeHub, aflăm că de fapt pe locul 1 se clasează orașul Ghimbav, Brașov, urmat de Mioveni, Argeș. Așadar, București și Cluj se clasează pe locurile 9 și 10.

Clasament orașe bogate
Clasamentul celor mai bogate orașe din România. Sursă Foto: urbanizehub.ro

Cum a devenit Ghimbav cel mai bogat oraș din România?

În timp ce oamenii se îndreaptă spre București și Cluj, deoarece acolo se află cele mai mari oportunități de dezvoltare profesională și afaceri, Ghimbav își menține locul 1 cu privire la economia dezvoltată. Acolo există o puternică economie locală, provenită din firme precum: Viessmann, Premium Aerotec, PREH, IAR, etc. Aceste firme par să plătească unele dintre cele mai bune salarii din România angajaților săi.

De asemenea, Ghimbav se clasează pe locul 1 și la PIB-ul local per capita. În principal, aici se investește mult datorită proximității sale față de Brașov și proximității față de infrastructura de transport majoră.

Totodată, important este și faptul că numărul de angajați din orașul Ghimbav este mult mai mare față de numărul de locuitori. Orașul se clasează pe locul doi atunci când vine vorba de IPV-ul per capita.

Urmăriți Impact.ro și pe