O excursie pe munte era să-i coste viața pe trei tineri. Cum au ajuns pe un traseu nemarcat, ignorând codul portocaliu

Daniela Alexandru 26.08.2021, 15:08

Dorința de a face o drumeție pe munte îi putea costa viața pe trei tineri care au ignorat toate regulile muntelui. I-a surprins furtuna anunțată de meteorologi, erau îmbrăcați în pantaloni scurți și încălțați cu adidași. Salvamontiștii au primit un apel la 112 prin care erau solicitați să intervină, deoarece trei tineri, o fată și doi băieți au fost surprinși pe munte de furtună, iar ploaia și descărcările electrice le puneau viața în pericol.

O excursie pe munte era să-i coste viața pe trei tineri

Dâmbovița, alături de mai multe județe, a fost sub avertizare Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. De asemenea, au fost anunțate averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În ciuda acestor avertismente emise de specialiști, cei trei tineri au decis să plece pe munte, echipați necorespunzător și fără să respecte traseele marcate.

Acțiune în derulare a salvamontiștilor din cadrul serviciului Salvamont Dâmbovița pentru recuperarea și salvarea unui grup de turiști surprinși de furtuna în Cheile Horoabei. Cei trei au reușit să iasă din zona de canion și se află în partea superioara, la ieșirea către creastă, anunța Dispeceratul Național Salvamont.

Tineri au cerut ajutor ieri, în jurul orei 17.00, după ce pe munte s-a dezlănțuit o furtună violentă.

O excursie pe munte era sa-i coste viata pe trei tineri
O excursie pe munte era sa-i coste viata pe trei tineri

Tinerii puteau plăti cu viața inconștiența pe care au arătat-o față de o excursie la munte. Au plecat echipați total necorespunzător, pe un traseu nemarcat de unde au cerut ajutor în jurul orei 17:00, după ce în munte s-a dezlănțuit o furtună. Județul Dâmbovița era sub avertizare Cod Portocaliu de precipitații.

În urma unui apel telefonic primit de la dispeceratul 112, în jurul orei 17:00, am fost anunțați că în zona superioară a Canionului Horoabelor se află trei persoane aflate în dificultatea de a se deplasa din cauza plafonului de nori, a precipitațiilor și a descărcărilor electrice.

Aceștia au mers pe un traseu nemarcat, au ignorat avertizarea meteorologică, iar când situația s-a înrăutățit au intrat în panică. O echipă a plecat în căutarea persoanelor în cauză, acestea fiind găsite la o oră de la primirea apelului și transportate cu ATV-ul din dotare la Baza Peștera, a anunțat Salvamont Dâmbovița.

Urmăriți Impact.ro și pe