O călugăriță de 79 de ani a jucat peste 800.000 de dolari la păcănele. E scandalos de unde a luat femeia banii

Stan Filon 11.06.2021, 08:04
O călugăriță de 79 de ani a jucat peste 800.000 de dolari la păcănele. E scandalos de unde a luat femeia banii

Caz șocant în Statele Unite ale Americii, acolo unde o călugăriță a ajuns în fața judecătorilor după ce a furat efectiv peste 800 de mii de dolari pentru se distra la păcănele! Mai mult decât atât, călugărița în vârstă de 79 de ani și-a îndemnat subordonații să ardă registrele, pentru a nu fi prinsă cu neregulile prin care a furat banii de la copii!

O călugăriță de 79 de ani a jucat peste 800.000 de dolari la păcănele

Mary Margaret Kreuper, în vârstă de 79 de ani, riscă să fie condamnată la 40 de ani de închisoare, după ce a fost acuzată de fraudă cu fonduri federale și spălare de bani. Călugărița și-a recunoscut toate păcatele în fața judecătorilor și așteaptă verdictul.

Totul a început în urmă cu 10 ani, când Mary Margaret Kreuper a început să fure pentru pasiunea sa: jocurile de noroc. A căutat bani peste tot pentru a-și plăti datoriile acumulate, însă nu a găsit, așa că și-a îndreptat atenția către Școala Catolică St. James, unde era director.

O calugarita de 79 de ani a jucat peste 800.000 de dolari la pacanele
O calugarita de 79 de ani a jucat peste 800.000 de dolari la pacanele

Femeia a recunoscut totul în fața procurorilor

A început să fure pentru a-și plăti datoriile, apoi pentru a se distra în cazinourile din California, potrivit unui comunicat publicat marţi de Biroul Procuraturii. Pe durata unei perioade de 10 ani care s-a încheiat în septembrie 2018, Mary Margaret Kreuper a delapidat fonduri ale Şcolii Catolice St. James pentru a juca la păcănele. Viața ei a fost frumoasă până când a început să ridice semne de întrebare și s-a trezit la ușă cu procurorii.

Mary Margaret Kreuper a recunoscut în acordul semnat cu procuratura că a falsificat rapoarte lunare şi anuale ale administraţiei şcolii pentru a-şi acoperi comportamentul fraudulos şi că a înşelat administraţia unităţii de învăţământ făcând-o să creadă că finanţele sale se bazau pe o contabilitate corect întocmită.

Potrivit unor informaţii ale anchetatorilor, fosta călugăriţă i-a instruit pe unii dintre angajaţii şcolii St. James să modifice şi să distrugă anumite documente financiare în timpul unui audit care viza acea unitate de învăţământ, a precizat Departamentul de Justiţie al Statelor Unite. S-a ajuns la concluzia că femeia de 79 de ani a furat în total 835.000 de dolari din contul școlii pe care o conducea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...