Ce a oprit-o pe Mirabela Dauer să se călugărească: “Îmi alesesem și mănăstirea”

Redacția IMPACT 11.05.2020, 10:17
Ce a oprit-o pe Mirabela Dauer să se călugărească: “Îmi alesesem și mănăstirea”

Mirabela Dauer s-a convertit la religia creștin-ortodoxă acum 25 de ani. Trecea printr-o perioadă grea. Fusese dezamăgită de oameni, poate că nu mai credea în ei. Tot ce voia era să se retragă undeva departe de lume și să se dedice lui Dumnezeu.

Își alesese și mânăstirea

Da, a vrut să se călugărească. Își alesese și mănăstirea, la Mălăiești. Nașul ei de botez, care e și preot, i-a spus atunci că decizia ei nu are un fundament sănătos, în sensul că e tristă și dezolată din cauza oamenilor. Că trece printr-o perioadă grea și că de aceea vrea să se izoleze, dar că nu acesta trebuie să fie motivul principal pentru care să vrea să se călugărească:

“El m-a lămurit cum e cu povestea asta… Eu eram într-o perioadă proastă şi el zice: nu se face aşa ceva acum, trebuie să ai convingere, că vrei să fii mireasa lui Hristos, nu că simţi aşa că eşti obosită, deziluzionată, dezamăgită, bla-bla…. Nu, în momentele astea nu faci acest lucru”, a povestit cântăreața.

Mirabela spune că acum ține toate sărbătorile – și pe cele evreiești, și pe cele ortodoxe. Mama ei e îngropată în Israel, iar tatăl ei – în cimitirul evreiesc de pe Șoseaua Giurgiului. Acum, a acceptat gândul că nu s-a călugărit:

“Nimic nu e întâmplător”, spune Mirabela, care, acum, a acceptat faptul că nu s-a călugărit

“Nimic nu e întâmplător”

Probabil că nu a fost momentul şi nu am fost făcută, dar eu mă simt bine când mă duc la biserică… Am două mănăstiri de suflet…”, a povestit Mirabela Dauer la Antena Stars.

Dar poate că faptul că nu s-a călugărit a fost un lucru bun, pentru că, astfel, a putut să bucure sufletele oamenilor cu muzica ei. În calitate de călugăriță, nu ar fi cântat decât la strană, iar nu la scenă.

Mirabela Dauer a trecut prin multe la viața ei. Poate că cel mai greu moment a fost atunci când, la un control de rutină, a fost anunțată că trebuie să i se extirpe de urgență un rinichi.

“Nimic nu este întâmplător, poate că eu am meritat, probabil că am fost încercată şi e normal, Dumnezeu te încearcă să vadă dacă te dezici de El, pentru că El m-a ţinut, El m-a apărat… cu sprijinul acestor îngeri, Dumnezeu i-a trimis pe aceşti îngeri să aibă grijă de mine.”, a încheiat Mirabela.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI