O bătrână de 85 de ani din Iași, jefuită după ce a fost adormită cu somnifere. Victima a fost păcălită într-o biserică

Elena Avramescu 18.10.2021, 10:13
O bătrână de 85 de ani din Iași, jefuită după ce a fost adormită cu somnifere. Victima a fost păcălită într-o biserică

O femeie din Iași a fost aspru pedepsită de judecători, deoarece a fost acuzată că a jefuit o bătrână. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au decis s-o condamne pe Maria Belei, pentru tâlhărie calificată, la 6 ani, 8 luni și 1.855 de zile de pușcărie. Se pare că victima a fost păcălită de Maria Belei într-o biserică din Iași, după ce i-a spus că are o nepoată bolnavă de cancer, astfel că i-a câștigat încrederea.

O bătrână, jefuită după ce a fost adormită cu somnifere

Instanța obligă inculpata să îi plătească părții civile E.I. suma de 2.022 de lei, daune materiale, și 2.000 de lei, drept daune morale. Dispune restituirea sumei de 478 de lei către partea civilă, suma de bani fiind sustrasă de la partea civilă, au spus judecătorii ieșeni, potrivit BZI.

Însă acestă sentință nu este definitivă, astfel că poate fi contestată. Procesul Mariei Belei, în vârstă de 74 de ani, a început la data de 23 martie 2021, când procurorii au trimis-o în judecată pe femeie sub acuzația de tâlhărie calificată.

În noaptea de 22 spre 23 februarie 2021, în timp ce se afla la domiciliul personei vătămate, inculpata a convins-o să ingereze două pastile cu efect hipno-inductor (care induce somnolența). Apoi, profitând de starea acesteia de inconștiență și de neputința de a se apăra, inculpata a deposedat-o de verigheta de pe deget și cerceii din urechi, telefonul mobil marca Nokia 216, două eșarfe, suma de 150 de lei și o pereche de cercei, bunuri pe care le avea în locuință, după care a plecat, prejudiciul cauzat fiind de 2.500 de lei, au declarat procurorii ieșeni.

Se pare că Maria Belei și victima s-au cunoscut în biserica „Trei Ierarhi” din Iași, unde agresoarea s-a plâns bătrânei de faptul că are o nepoată grav bolnavă, astfel că i-a cerut o sumă de bani. Pensionarei i s-a făcut milă de femeie și a decis să îi dea 50 de lei, precum și numărul său de telefon, pentru a putea ține legătura.

O batrana, jefuita dupa ce a fost adormita cu somnifere
Batrana jefuita

La scurt timp după, cele două au purtat discuții telefonice, iar la 21 februarie 2021, Maria Belei i-a transmis bătrânei că va veni a doua zi în Iași. Femeile s-au întâlnit și au mers împreună în apartamentul bătrânei, unde Belei i-a spus ieșencei că vrea să doarmă la ea în noaptea respectivă, iar victima a fost de acord.

În cadrul discuțiilor, persoana vătămată i-a spus inculpatei că se confruntă cu probleme de somn și că nu se simte foarte bine. În jurul orei 19:00, persoana vătămată a pregătit masa și a invitat-o pe inculpată să mănânce. În acel context, inculpata a scos din poșeta sa două pastile și a îndemnat-o pe persoana vătămată să le ia, spunându-i că o vor liniști.

Cu toate că persoana vătămată a refuzat să ia acele pastile, inculpata a insistat, reușind să convingă victima să ia o pastilă înainte de masă și una după masă. După ce persoana vătămată a ingerat a doua pastilă, a adormit, declarând că, din acel moment, nu-și mai amintește absolut nimic, au mai spus anchetatorii ieșeni.

În cursul cele de-a doua zi, victima a constatat că fusese jefuită, iar în acel moment și-a sunat fiica și împreună i-au trimis un mesaj suspectei, cerându-i să returneze banii și obiectele furate sau vor apela la Poliție, însă Belei a avea telefonul închis. Într-un final, a fost identificată de oamenii legii iar în cadrul audierilor și-a recunoscut fapta.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...
Recomandări