O bătrână de 74 de ani a tâlhărit o altă femeie, de 89 de ani, după ce a i-a pus diazepam în cafea

Elena Avramescu 24.05.2022, 08:20
O bătrână de 74 de ani a tâlhărit o altă femeie, de 89 de ani, după ce a i-a pus diazepam în cafea

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au făcut un anunț oficial, spunând că au finalizat ancheta, astfel că au trimis în judecată o inculpată în vârstă de 74 de ani, recidivistă, care ar fi comis o tâlhărie asupra unei alte persoane în vârstă, cu un mod de operare inedit, dar și extrem de periculos pentru victimă.

Bătrână de 74 de ani, expertă în tâlhării prin metode ingenioase

Fapta s-a petrecut în octombrie 2020, când autoarea, Maria Belei, a acționat asupra unei femei din Suceava în vârstă de 89 de ani. Autoarea viza banii și bijuteriile din casa femeii de care, teoretic, avea grijă, fiind tocmită pe post de îngrijitoare.

Însă cazul Mariei Belei este unul ieșit din tipare, deoarece femeia are mai multe condamnări la activ, pentru că ademenea bărbaţi, pe care îi racola de regulă în gări, mergea cu ei într-o cameră de hotel, pentru o partidă de amor, iar în acel loc îi jefuia. Se pare că ultima oară aceasta a ispăși o treime dintr-o condamnare de 12 ani de închisoare pentru tâlhărie. Fiind trecută de vârsta de 60 de ani, aceasta a beneficiat de posibilitatea de a executa doar o treime din pedeapsă.

În privința tâlhăriei pentru care este trimisă în judecată acum, Maria Belei a acționat la trei zile după ce a ajuns în casa bătrânei în vârstă de 89 de ani.

Batranade 74 de ani, experta in talharii prin metode ingenioase
Maria Belei

„Fiind în imobilul persoanei vătămate G.E., în vârstă de 89 de ani, situat în municipiul Suceava, persoană de care avea grijă de trei zile, a servit-o pe aceasta cu o cafea în care i-a pus o substanță narcotică ce conținea diazepam, împrejurare în care persoana vătămată a adormit profund timp de aproximativ trei ore şi, profitând de aceasta, a sustras bani dintr-o poșetă ce era pe un fotoliu din sufrageria imobilului, precum și mai multe bijuterii din aur din buzunarul unui palton, acţiuni prin care a produs un prejudiciu în valoare de 6.750 lei, care nu a fost recuperat până în prezent”, găsim notat într-un comunicat al procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, potrivit monitoruldesuceava.ro.

Astfel că inculpata a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată. În plus, procurorii au mai reținut că inculpata nu se află la primul contact cu legea penală, aceasta săvârşind fapta în stare de recidivă postcondamnatorie.

Prima oară s-a vorbit despre Maria Belei în 2013, când aceasta a comis o faptă în Suceava. La acea vreme, anchetatorii au relatat că femeia îşi racola victimele din anunţurile matrimoniale, le adormea cu tot felul de somnifere şi sedative, după care le lua toate bunurile de valoare şi dispărea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...