O femeie din Suceava s-a trezit cu țigări de contrabandă în ogradă. Cum au ajuns acolo, erau trimise din Ucraina

Ioana Bucur 10.02.2022, 18:44
O femeie din Suceava s-a trezit cu țigări de contrabandă în ogradă. Cum au ajuns acolo, erau trimise din Ucraina

„Nu este un colet trimis de curier, nici un cadou primit de la cei apropiați și nici rușii nu au anunțat că a început războiul”, precizează reprezentanții Europol. O femeie din Suceava a trăit spaima vieții în momentul în care o cutie destul de mare a căzut „din cer” în ograda sa. Pachetul misterios era plin cu țigări de contrabandă ce fuseseră trimise din Ucraina.

„Nu este un colet trimis de curier, nici un cadou primit de la cei apropiați și nici rușii nu au anunțat că a început războiul”

Au căzut țigări din cer într-o localitate din județul Suceava. O femeie a avut parte de o surpriză neașteptată și neplăcută, joi, când a descoperit în curtea casei sale o dronă și o cutie misterioasă care era, de fapt, un troller plin cu țigări. Speriată, a sunat la 112.

S-a întâmplat în localitatea Straja, județul Suceava, la doar un kilometru de granița cu Ucraina.

„Nu este un colet trimis de curier, nici un cadou primit de la cei apropiați și nici rușii nu au anunțat că a început războiul, ci este un pachet burdușit cu țigări.

S-a întâmplat în această dimineață în localitatea de frontieră Straja din județul Suceava, acolo unde o femeie s-a trezit în curtea casei cu un troler plin cu țigări și o dronă, la numai un kilometru de frontiera cu Ucraina”, au arătat sindicaliștii de la Europol.

Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Poliției Vicovu de Sus. Imaginea cu pachetul și drona a fost publicată pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol, unde s-a precizat că, pentru unii, contrabanda este un stil de viață și o adevărată afacere la frontiera de nord a României.

„Speriată, femeia a sunat la 112, anunțând prezența acestor obiecte în gospodăria sa. Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Poliției Vicovu de Sus. Contrabanda este un stil de viață pentru unii, iar pentru alții o afacere la frontiera de nord a României.

Numai anul trecut colegii noștri polițiști de frontieră au reţinut în vederea confiscării aproximativ 4 milioane pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 50 milioane lei”, au mai transmis reprezentanții Europol.

O femeie din Suceava s-a trezit cu țigări de contrabandă în ogradă. Cum au ajuns acolo, erau trimise din Ucraina

Atac cu grenadă

Tot în Straja, la începutul lunii decembrie 2021, în toiul nopții, o grenadă a explodat în curtea unei case. Două explozii puternice au perturbat liniștea din zonă, undeva în jurul orei 1:00 dimineața. În casă se aflau proprietarul, soția lui și tatăl acesteia. Femeia a fost cea care a chemat Poliția.

Proprietarul vilei era cercetat în calitate de suspect într-un dosar care vizează traficul cu țigări de contrabandă. Tocmai de aceea, polițiștii nu exclud că atacul cu grenade artizanale să fi fost coordonat de indivizi din România sau Ucraina, incidentul putând fi o răfuială între grupuri rivale de contrabandiști.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...