O bătrână de 73 de ani, din Vâlcea, ucisă de câinii vecinului pe care îl îngrijea

Elena Avramescu 25.11.2021, 11:15
O bătrână de 73 de ani, din Vâlcea, ucisă de câinii vecinului pe care îl îngrijea

Incidentul nefericit a avut loc într-o localitate din Vâlcea, Stoeneşti, miercuri, 24 noiembrie. În prezent se derulează o anchetă în acest caz pentru ucidere din culpă.

O bătrână de 73 de ani, din Vâlcea, ucisă de câinii vecinului

Femeia, în vârstă de 73 de ani, avea grijă de vecinul său imobilizat la pat, la care mergea zi de zi, de aceea a fost nevoită să intre în curtea acestuia.

Din primele cercetări efectuate până acum s-a constatat că cei doi câini metişi ai proprietarului au scăpat din lanţ şi au atacat-o pe femeie, chiar dacă nu erau consideraţi periculoşi. Se spune că datorită sângerării abundente, femeia a murit în cursul aceleiaşi zile, la spital.

Ieri, 24 noiembrie, poliţiştii Secţiei 9 Pietrari au fost sesizaţi prin apelul 112 de către un bărbat din comuna Stoeneşti, judeţul Vâlcea, cu privire la faptul că, vecina sa a fost atacată de câinii săi, rasa metiş, provocându-i mai multe leziuni. La faţa locului a intervenit şi un echipaj medical care i-a acordat îngrijiri medicale victimei, ulterior aceasta decedând.

Cadavrul victimei a fost preluat de către reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Vâlcea, în vedere efectuării necropsiei, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Georgiana Stancu, potrivit Adevărul.

Conform aceleiaşi surse, în cauză se efectuează cercetări sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, pentru ucidere din culpă.

Inițial s-a spus că femeia ar fi fost atacată de câini pentru că ar fi avut în braţe o găină, însă aceste informații au fost confirmate doar parţial. Din cercetări reiese că femeia nu ar fi intrat în curte pe poarta principală, ci ar fi ocolit casa, în căutarea unei găini, prin acest fel ajungând în zona în care se aflau câinii.

S-a mai aflat ulterior că bătrâna a fost muşcată de mână şi de picior, iar sângerarea abundentă ar fi fost cauzată de o afecţiune a acesteia, deoarece suferea de varice. Acest detaliu a fost infirmat de anchetatori, astfel că alta a fost cauza decesului.

ISU Vâlcea a declarat că femeia a făcut stop cardio-respirator din cauza spaimei prin care a trecut. În ciuda manevrelor de resuscitare, decesul acesteia a fost declarat de cadrul medical de pe ambulanţa SAJ Vâlcea care a ajuns la faţa locului.

Urmăriți Impact.ro și pe