O bandă de români a ajuns „spaima trotinetelor” în Franța. Au fost găsiți în județul Buzău

Beatrice Dumitru 23.03.2023, 16:33
O bandă de români a ajuns „spaima trotinetelor” în Franța. Au fost găsiți în județul Buzău

Zeci de trotinete electrice din Franța ale unei companii americane au rămas fără curent în ultima vreme. Cazul a fost lămurit cu ajutorul tehnologiei. Semnalul GPS  i-a direcționat pe anchetatori către România, iar cei vinovați de acest lucru au fost depistați în județul Buzău.

Ce au furat cei trei români

Poliția din România a fost sesizată de o firmă din Statele Unite ale Americii că multe dintre trotinetele pe care le deține în parcările speciale din marile orașe ale Franței, inclusiv în Paris, rămân fără acumulatori.

Proprietarul trotinetelor electrice lăsate fără energie a descoperit cu ajutorul sateliților zona în care se află dispozitivele lipsă, iar GPS-ul le-a indicat județul Buzău, la Pârscov și Berca. Astfel, polițiștii buzoieni au găsit aici sute de acumulatori, iar cele trei persoane îi scoteau la vânzare pe diverse site-uri online.

O bandă de români a ajuns „spaima trotinetelor” în Franța. Au fost găsiți în județul Buzău
Trotinete electrice.

În ziua de 21 martie 2023, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Berca sprijiniți de polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Pârscov au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară la persoane bănuite de tăinuire, trei bărbați în vârstă de 23 și 45 de ani, din localitățile Pârscov, respectiv Berca”, transmite IPJ Buzău.

Baterii furate în valoare de 100.000 de euro

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 226 de acumulatori pentru trotinete electrice. Prejudiciul a fost estimat de agentul economic la 100.000 de euro, fiind recuperat de către polițiști în proporție de 90%.

Pe numele celor trei buzoieni, poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuiților.

Trotineta electrică funcționează pe baterii. Acestea sunt baterii reîncărcabile și sunt fie de tip plumb, fie de tip litiu. Autonomia acestor baterii este suficient de mare pentru a vă deplasa într-un interval de 15 până la 150 de km. Datorită noilor tehnologii, motoarele pot propulsa trotinetele electrice cu viteze de pana la 100-120km / h.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...