O atletă din Kenya, care reprezintă România, a câştigat Maratonul Internațional de la Seoul. Joan Chelimo Melly a doborât un record vechi de 17 ani

Sorin Barbu 17.04.2022, 19:20
O atletă din Kenya, care reprezintă România, a câştigat Maratonul Internațional de la Seoul. Joan Chelimo Melly a doborât un record vechi de 17 ani

Atletismul românesc are noi speranțe pentru Jocurile Olimpice din anul 2024. O sportivă din Kenya, care reprezintă România, a câștigat duminică Maratonul Internaţional de la Seoul, o competiție care are premii totale de 2,4 milioane de dolari. Joan Chelimo Melly a doborât un record vechi de 17 ani.

Atleta kenyană Joan Chelimo Melly a câștigat Maratonul Internațional de la Seul

Joan Chelimo Melly a fost irezistibilă și a reușit să treacă prima linia de sosire, deși a avut adversare cu nume. A alegat cursa în 2 ore, 18 minute și 4 secunde și a doborât un record vechi de 17 ani: Constantina Diță, campioana olimpică de la Beijing a alergat Maratonul de la Chicago în 2 ore, 21 de minute şi 30 de secunde, spun datele de la Federația Română de Atletism

Atleta kenyană Joan Chelimo Melly a primit cetățenia română în luna mai a anului 2021 alături de colegele sale Stella Ruto şi Delvine Meringor, iar toate cele trei sportive activează la clubul Steaua București. După cursă, Joan Chelimo Melly a transmis un mesaj pe rețelele sociale prin care a mulțumit sponsorului, dar și fanilor care au susținut-o.

„Astăzi, la Seoul, am alergat primul meu maraton oficial sub drapelul tricolor, reprezentând cu cinste România. Sunt extrem de bucuroasă de noul record personal, 2:18:04 și de faptul că am reușit să stabilesc un nou record al României, depășind performanța unei sportive pe care o admir atât de mult, Constantina Diță.

Mulțumesc sponsorului meu, le mulțumesc tuturor celor ce au crezut în mine, echipei mele și tuturor românilor care mi-au trimis mesaje de încurajare și felicitări. Sper că asemeni Constantinei, voi reuși să obțin în 2024 medalia olimpică pentru România!”, a transmis atleta.

Maratonul Internaţional de la Seoul este cel mai vechi din Asia și este dotat cu premii totale de circa 2,4 mililoane de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe