O actriță din ”Peaky Blinders” şi ”Harry Potter” a murit la vârsta de 52 de ani. Soțul ei, mesaj tulburător: ”Am inima frântă”

Ana Anitoiu, Mihai Ianoși 16.04.2021, 21:12
O actriță din ”Peaky Blinders” şi ”Harry Potter” a murit la vârsta de 52 de ani. Soțul ei, mesaj tulburător: ”Am inima frântă”

O actriță care a jucat în serialul ”Peaky Blinders” şi în trei filme din franciza ”Harry Potter” a murit la vârsta de 52 de ani. Soțul ei a dat vestea printr-un mesaj tulburător pe care l-a publicat pe rețelele de socializare.

Mesajul publicat de soțul actriței: ”A murit așa cum a trăit”

Actrița Helen McCrory s-a stins în urma unei lupte cu cancerul, după cum a anunțat soțul ei, actorul Damian Lewis, cunoscut din producții ca ”Homeland”, ”Band of Brothers” și ”Once Upon a Time in Hollywood”. Cei doi actori s-au căsătorit în 2007 şi au împreună doi copii – o fiică, Manon, născută în 2006, şi un fiu, Gulliver, născut în 2007.

”Cu inima frântă, anunț că după ce a dus eroic o luptă cu cancerul, frumoasa și minunata femeie Helen McCrory a murit acasă, înconjurată de dragostea prietenilor și familiei. A murit așa cum a trăit. Neînfricată. O iubim și știm cât de norocoși am fost că am avut-o în viața noastră. A strălucit atât de tare! Mergi acum, micuțo, și mulțumesc”, a scris actorul Damian Lewis pe Twitter.

O actrita din ”Peaky Blinders” si ”Harry Potter” a murit la varsta de 52 de ani. Sotul ei, mesaj tulburator: ”Am inima franta”
Helen McCrory (stanga), in Harry Potter

Ce roluri a interpretat actrița. De la ”Harry Potter” la franciza ”James Bond”

Născută pe 17 august 1968, la Londra, dintr-o mamă galeză şi un tată scoţian Helen McCrory a fost cel mai mare dintre cei trei copii ai cuplului. A știut de timpuriu ce avea de făcut în viață: actorie. A studiat la Hertfordshire, apoi a petrecut un an în Italia și s-a întors acasă pentru a studia actoria la Centrul de arte dramatice. Mai întâi, şi-a făcut debutul teatru. A jucat cu Royal Shakespeare Company şi Almeida Theatre, dar şi la Donmar Warehouse, lucrând cu regizori ca Roger Michel şi Sam Mendes.

După ce a debutat în cinematografie cu un rol mic, în filmul „Interviu cu un vampir”, la câţiva ani după ce începuse să îşi construiască o carieră în televiziune, Helen McCrory a devenit celebră. Rolul ce a făcut-o cunoscută a fost după Narcissa Malfoy în ultimele filme din franciza „Harry Potter„. A jucat şi în „Skyfall” (2012), un film din franciza „James Bond” și a fost îndrăgită apoi ca mătușa Polly din serialul de mare succes „Peaky Blinders”, care prezintă aventurile unei familii de infractori din Birmingham de la începutul secolului al XX-lea. În plus, poate fi văzută în producții precum ”Casanova”, ”Hugo”, ”Becoming Jane”, ”The Queen” și ”Flashbacks of a Fool”.

Autoarea cărților ”Harry Potter”, despre decesul actriței

După ce Damian Lewis a dat vestea decesului soției lui au început să fie publicată tot mai multe mesaje de condoleanțe din partea multor celebrități din lumea cinematografiei și a producțiilor de televiziune. Între vedetele care și-au exprimat public regretul s-a numărat și scriitoarea cărților ”Harry Potter”, J.K. Rowling.

”Sunt devastată să aflu că s-a stins Helen McCrory, o actriță extraordinară șo o femeie minunată, care ne-a părăsit mult prea devreme. Cele mai sincere condoleanțe familiei sale, mai ales soțului și copiilor ei. O veste pur și simplu tragică”, a scris pe Twitter autoarea cărților ”Harry Potter”, J.K. Rowling.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...