Numele pe care l-a avut Carmen Iohannis înainte de căsătoria cu președintele Klaus Iohannis. Mulți români vor zâmbi când o să-l audă

Ana-Maria Tudor 22.08.2023, 18:13
Numele pe care l-a avut Carmen Iohannis înainte de căsătoria cu președintele Klaus Iohannis. Mulți români vor zâmbi când o să-l audă

Carmen Iohannis, Prima Doamnă a României, se remarcă prin discreția sa în peisajul public. Deși este cunoscută de toți ca soția președintelui, puține detalii sunt cunoscute despre tinerețea acesteia. Unul dintre acestea detalii este chiar numele pe care îl purta în acele vremuri, înainte de a se căsători cu Klaus Iohannis.

Care a fost numele de domnișoară al lui Carmen Iohannis

Prima Doamna evită pe cât posibil lumina reflectoarelor și adoptă un mod de viață destul de rezervat, fără a cauta să atragă atenția nedorită asupra sa.

Deși oamenii sunt familiarizați cu rolul său în calitate de parteneră de viață a liderului națiunii, puțini sunt cei care cunosc detalii despre perioada dinainte de căsătorie.

Una dintre creatoarele de moda care o imbraca pe Carmen Iohannis a rabufnit
 

Unul dintre aceste detalii inedite este legat de numele pe care îl purta înainte să devină partenera de viață a lui Klaus Iohannis. Astfel, Carmen Iohannis, originară din Sântu, un sat aproape de Reghin, județul Mureș, purta numele complet Carmen Georgeta Lăzurcă.

O altă curiozitate din familia sa este legată de tatăl ei, care a trăit timp de 96 de ani cu un singur plămân, o trăsătură unică ce a fost privită cu mândrie de întreaga familie.

Vezi și: Carmen Iohannis nu a fost pe placul tuturor la Ziua Marinei. Designerul vedetelor a criticat-o pentru apariție

„Tatăl lui Carmen, unchiu’ Ion, cum îi spuneam noi, a fost blănar, om tare așezat și bogat, muncea de dimineață până seara. A avut un necaz mare de la meserie, că s-a îmbolnăvit rău de la testarea pieilor și au fost nevoiți să-i scoată un plămân, dar a trăit până la 96 de ani. A fost un om extraordinar, ni se spunea și nouă că a jucat fotbal în tinerețe, era fruntea satului pe teren”, a povestit mătușa lui Carmen Iohannis, potrivit ego.ro.

Ce hobby-uri are Prima Doamnă

Ei bine, Carmen Iohannis mai are și alte pasiuni cu care oamenii nu sunt puși la curent. Cu toții știm că ea este profesor de engleză în orașul Sibiu, un oraș condus la un moment dat de către soțul său, Klaus Iohannis, iar faptul că își menține în continuare profesia este o dovadă a pasiunii sale pentru aceasta.

Însă, pe lângă această latură cunoscută de public, Carmen Iohannis este pasionată și de artăîa culinară. Ea este o bucătăreasă desăvârșită, cu o înclinație către bucătăria franțuzească, reușind să pregătească unele dintre cele mai sofisticate rețete.

Citește și: Salariul lui Carmen Iohannis ca profesoară la un liceu din Sibiu. Suma este mai mică decât s-ar fi crezut

De asemenea, Carmen Iohannis nu se teme să exploreze nici bucătăria tradițională românească. Conform unei declarații din partea unui apropiat al familiei prezidențiale, Prima Doamnă excelează în gastronomia autohtonă, cu un talent special pentru prepararea unei ciorbe cu perișoare atât de gustoase, încât solicitările pentru încă o porție nu întârzie să apară.

„A învățat să o facă de la mama ei și îi iese de senzație. E cea mai bună ciorbă pe care am mâncat-o eu vreodată, și toată lumea o apreciază”, a declarat un prieten vechi de-al celor doi.

De asemenea, aceasta este pasionată și de modă. Ea se prezintă întotdeauna impecabil, indiferent de locul în care se află și acordă o atenție deosebită apariției sale și nu ezită să se consulte cu specialiști în domeniul modei pentru a obține sfaturi prețioase.

Urmăriți Impact.ro și pe