Nu scăpăm de vremea rea în România. Zonele în care codul galben face din nou ravagii

Stan Filon 16.06.2022, 13:34
Nu scăpăm de vremea rea în România. Zonele în care codul galben face din nou ravagii

Românii nu scapă prea curând de vremea rea! Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică. Aceasta va intra în vigoare de vineri, 17 iunie, de la ora 03:00 și va fi valabilă până la ora 11:00. Afectate de această instabilitate atmosferică vor fi opt județe. Cu toate acestea, nici celelalte zone din țară nu vor scăpa de vremea rea, după cum avertizează meteorologii.

Românii nu scapă de vremea rea. Cod galben de vijelii

Așadar, a fost emis o nouă avertizare cod galben de vijelii. Meteorologii ANM avertizează că vremea se va strica de vineri, de la ora 03:00 și va ploua torențial până la ora 11:00, în Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș.

În intervalul menționat, în vestul și nord-vestul țării, precum și în zona Munților Apuseni, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), averse torențiale și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…35 l/mp.

Romanii nu scapa de vremea rea. Cod galben de vijelii
Romanii nu scapa de vremea rea. Cod galben de vijelii

Avertizare de vreme rea în toată țara

Meteorologii ANM au vești proaste și pentru restul țării. Aceștia au emis o avertizare de vreme rea pentru întreg teritoriul. Avertizarea intră în vigoare de vineri, 17 iunie, ora 11:00 și este valabilă până sâmbătă, 18 iunie, pe întreg teritoriul țării.

În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică se vor extinde treptat, astfel că se vor semnala în cea mai mare parte a țării și se vor intensifica, îndeosebi după-amiaza și seara. Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…40 l/mp.

Meteorologii anunță că luna iunie va mai aduce perioade cu ploi, însă mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile centrale și local în cele sudice, nord-estice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Urmăriți Impact.ro și pe