Nu scăpăm de vremea rea. A fost emis un nou cod galben de ploi şi vijelii

Stan Filon 26.05.2022, 10:59
Nu scăpăm de vremea rea. A fost emis un nou cod galben de ploi şi vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben de vreme rea valabilă chiar de astăzi, 26 mai, între orele 13:00 și 20:00. Zonele care vor fi afectate sunt Dobrogea și Muntenia, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse torențiale şi izolat grindină și chiar vijelii.

ANM a emis o avertizare de tip cod galben de ploi şi vijelii

Așadar, nu scăpăm de vremea rea, după ce meteorologii au emis un nou cod galben de vreme rea. Vom avea parte de vijelii, căderi de grindină, și ploi torențiale, însoție de descărcări electrice  în Dobrogea și Muntenia, unde cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Județele afectate sunt Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Constanța.

Cu toate acestea, vremea va rămâne una călduroasă, cu temperaturi maxime care vor atinge chiar și 30 de grade Celsius. Veștile proaste nu se opresc aici, deoarece Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat faptul că țara noastră se va confrunta cu fenomene meteo extreme, în lunile ce vor urma.

ANM a emis o avertizare de tip cod galben de ploi si vijelii
ANM a emis o avertizare de tip cod galben de ploi si vijelii

Unde va ploua cu găleata. Este posibil să se formeze adevărate vijelii

„Este posibil ca vara lui 2022 să fie tot o vară a extremelor, așa cum se întâmplă cel puțin în ultimii ani, pentru că deja observăm aceste fenomene se întâmplă mai devreme și pe măsură ce înaintăm în sezonul de vară, când în mod tradițional înregistrăm valori frecvente peste 35 de grade Celsius, cu siguranță acestea vor duce și la fenomene de instabilitate mult mai accentuate”, a transmis directorul ANM, potrivit Antena 3.

În următoarele săptămâni, regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, dar și deficitar în vest, centru, nord și nord-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului, după cum mai anunță meteorologii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...