Nu mai arunca pâinea întărită la gunoi. Trucul rapid care o face din nou proaspătă, ca scoasă din cuptor

Badea Violeta 04.10.2022, 22:07
Nu mai arunca pâinea întărită la gunoi. Trucul rapid care o face din nou proaspătă, ca scoasă din cuptor

Ai găsit pâine întărită în cămara ta? Sfatul nostru este să nu o arunci  la gunoi, deoarece există mai multe lucruri pe care le poți face cu ea. În plus, există și un truc simplu și rapid care te ajută să o faci din nou proaspătă. Află din rândurile următoare ce trebuie să faci. Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor este!

S-a uscat pâinea? Așa o faci din nou proaspătă

Pâinea este nelipsită de pe mesele românilor. Ea se obține din făină de grâu, drojdie și alte ingrediente. Este extrem de gustoasă și sățioasă, dar, din păcate, rămâne moale pentru o scurtă perioadă de timp.

Din a doua zi, aceasta începe să se usuce și, ulterior, se întărește. Totuși, noi îți recomandăm să nu o arunci la gunoi, deoarece există un truc genial care o va reîmprospăta cât ai clipi. Pâinea veche va deveni din nou moale și va arăta ca scoasă din cuptor. Încercă această metodă și nu vei rămâne dezamăgit.

Primul pas este să dai drumul la apă şi să bagi pâinea sub jet. Ține-o acolo până când coaja începe să se înmoaie, dar nu mai mult de atât. Ulterior, pune pâinea la cuptor.

Acesta trebuie să fie setat la o temperatură de 150-180 de grade Celsius. Lasă pâinea la copt aproximativ 10 minute. Acum, ea va fi moale, pufoasă și delicioasă.

Ce poti face cu painea veche
Ce poti face cu painea veche

Cum mai poți folosi pâinea veche

La ce mai poți folosi pâinea veche? Fă crutoane aromate. Rețeta este extrem de simplă și delicioasă. Iată ingredientele de care ai nevoie:

  • pâine veche
  • ulei de măsline
  • un cățel de usturoi
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • două lingurițe ierburi de provence/ oregano/ alte ierburi uscate

Mod de preparare:

Pâinea se taie în formă de cubulețe. Ar fi ideal ca acestea să fie de aceeași mărime pentru a se coace uniform. Mai departe, se ia o tigaie și se adaugă puțin ulei de măsline, un cățel de usturoi tăiat pe jumătate, sare, și piper proaspăt măcinat. Se lasă pe foc circa 20 de secunde, după care se pun și ierburile de provence. Se mai lasă pe foc 10 secunde. Ulterior, se scoate usturoiul din tigaie.

Acum, se pun cuburile de pâine peste uleiul aromat. Se amestecă foarte bine. În final, crutoanele se așează într-o tavă. Se coc în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 de grade timp de 10 minute. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...