Nu le mai ajung moșiile. Bătaie și acuzații de tentativă de omor între angajații lui Gigi Nețoiu și Mircea Dinescu. „A vrut să-mi dea în cap”

Elena Avramescu 17.01.2022, 13:32
Nu le mai ajung moșiile. Bătaie și acuzații de tentativă de omor între angajații lui Gigi Nețoiu și Mircea Dinescu. „A vrut să-mi dea în cap”

Cearta neîntreruptă s-a petrecut în localitatea doljeană Cetate între paznicii lui Gigi Neţoiu şi Mircea Dinescu, cei doi fiind proprietarii mai multor terenuri în zonă. S-a întâmplat în ziua de duminică, 16 ianuarie, când un bărbat din localitatea Cetate, paznic pe moşia lui Mircea Dinescu, a fost prins de oamenii lui Gigi Neţoiu pe un teren al fostului acţionar de la Dinamo.

Bătaie și acuzații de tentativă de omor între angajații lui Gigi Nețoiu și Mircea Dinescu

„Era cu caprele în via domnului Neţoiu. I s-a spus să nu mai vină cu animalele pe acolo, dar nu a înţeles. I-am spus să plece, a plecat şi după câteva minute a venit fiul bărbatului cu un topor şi a vrut să mă omoare.

A vrut să-mi dea în cap, dar m-am ferit şi m-a lovit în mână, apoi a spart geamul maşinii cu toporul. Zicea că l-am bătut pe taică-său, dar nu e adevărat, ne-am împins reciproc, nu l-am lovit”, a spus Adrian Cotereanu, unul dintre paznici.

Bataie si acuzatii de tentativa de omor intre angajatii lui Gigi Netoiu si Mircea Dinescu
Adrian Coterean

Astfel că bărbatul prins cu animalele pe terenul lui Gigi Neţoiu are o cu totul altă versiune, spunând că a fost luat la bătaie din senin.

„Eu sunt paznic pe moşia lui Mircea Dinescu. Toată lumea ştie că sunt om serios, gospodar, îmi văd de treabă. Pe mine mă lasă domnul Dinescu să-mi duc caprele în zona aia, dar nu am ştiut că domnul Dinescu a vândut via aia lui Gigi Neţoiu. Şi când m-au văzut acolo cu animalele, m-au luat la bătaie.

Aveau un topor şi un ciomag. Doar unul dintre ei m-a lovit. Eu nu l-am atins. Sunt om credincios. Sunt şi mai în vârstă, nu puteam eu să mă pun cu ei, oameni tineri. Eu i-am spus copilului ce am păţit şi el s-a dus peste ei. Ăsta e adevărul. Neţoiu îşi pune oamenii să ne bată. Nu sunt primul pe care ei îl bat. Mai sunt oameni bătuţi în Cetate de ai lu’ Neţoiu”, a spus și Sebastian Răducan.

Bataie si acuzatii de tentativa de omor intre angajatii lui Gigi Netoiu si Mircea Dinescu
Sebastian Răducan

Gigi Neţoiu, fostul acţionar de la Dinamo, crede că oamenii săi nu au nicio vină și că este vorba de un clan, cel al lui Răducan.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, conflictul a fost stopat cu ajutorul poliţiştilor deplasaţi la faţa locului. În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare şi distrugere, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Urmăriți Impact.ro și pe