EXCLUSIV. Imagini în premieră din paradisul lui Cristi Borcea de la Dunăre. El și Gigi Nețoiu au investit peste 30 de milioane de euro

Alexandra Andrei 17.08.2020, 20:03

Sisteme unice de irigație, silozuri la cele mai înalte standarde și cele mai bune soiuri. Cu asta se laudă cei doi mari grei ai fotbalului românesc, atunci când vine vorba despre ferma pe care o dețin în județul Dolj.

Parteneriat de zeci de milioane de euro între Nețoiu și Borcea

De-a lungul anilor, o mulțime de oameni de afaceri din România au ajuns să petreacă ani buni după gratii pentru diverse fapte penale, în special evaziune fiscală. Este și cazul lui Cristi Borcea, care a fost făcut aproape 6 ani de închisoare în dosarul Transferurilor. Deși majoritatea milionarilor sărăcesc semnificativ pe perioada detenției, nu este cazul fostului președinte al lui Dinamo, care a câștigat 70 de milioane de euro în timpul petrecut după gratii.

Întrebat din ce afaceri face bani, Borcea a declarant recent că este asociat cu Gigi Nețoiu la o fermă de cereale din comuna Cetate, lângă Dunăre. Unele surse spun că, în realitate, soțul Valentinei Pelinel l-ar fi împrumutat cu o sumă mare de bani pe Gigi Nețoiu, pentru a salva de la faliment chiar compania despre care vorbim. Pentru că nu i-a putut înapoia suma în timpul stabilit, Nețoiu i-a ofert lui Borcea o parte din acțiuni, fără să fie, însă, constrâns să facă acest lucru.

Imagini în premieră de la Cetate, județul Dolj, la ferma lui Borcea și Nețoiu
Imagini în premieră de la Cetate, județul Dolj, la ferma lui Borcea și Nețoiu

Utilaje de peste 10 milioane de euro!

Au trecut câțiva ani de atunci, timp în care firma s-a dezvoltat extrem de mult, având acum o capacitate extrem de mare. Pe site-ul companiei agricole este specificat faptul că societatea deține patru tiruri noi, cinci combine, trei scalificatoare, trei pluguri, trei semănători, dar și un uscător cu o capacitate de 40 de tone. Afacerea lui Gigi Nețoiu și a lui Cristi Borcea a ajuns să se dezvolte atât de mult încât, în prezent, ei au în arendă peste 5000 de hectare de teren arabil, nenumărate spații de depozitare de 13.000 tone, cântar tip basculă cu o încărcare maximă de 100 de tone, laborator cu sondă de prelevat prelevat probe, dar și o stație de selectare semințe cu o capacitate de până la 8 tone/hectar.

Compania deține și un sistem de irigații ultra modern și extrem de scump, care a stat nefolosit timp de doi ani. Sistemul ar fi trebuit să se alimenteze din canalele sistemului de irigații conceput în perioada comunistă, doar că apa nu poate fi pompată prin canale, deoarece autoritățile nu au înlocuit vechile pompe nefuncționale, care ar fi trebuit să absoarbă apa din Dunăre.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]
Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...