Nu a mai plătit facturi la curent de 10 ani. Metoda legală folosită de o femeie din Japonia pentru costuri 0 la energia electrică

Ioana Bucur 05.10.2022, 14:05
Nu a mai plătit facturi la curent de 10 ani. Metoda legală folosită de o femeie din Japonia pentru costuri 0 la energia electrică

În contextul scumpirilor uriașe din ultimele luni, tot mai mulți oameni caută soluții ingenioase pentru a reduce semnificativ consumul de energie. Un exemplu vine tocmai din Japonia, unde o femeie nu a mai plătit facturi la curent de 10 ani. Care este metoda legală pe care o folosește pentru costuri zero la electricitate.

Cum a reușit o femeie să nu mai plătească facturi la curent de 10 ani

Se anunță o iarnă cu facturi uriașe pentru europeni, așa că nu există moment mai potrivit să aplicăm metodele folosite de „experții în economii” care știu ce trebuie să facă pentru a-și reduce la minim consumul de energie de acasă.

Un exemplu uimitor vine din Japonia, unde o femeie din Tokyo nu a mai plătit facturi la curent de 10 ani, în mod legal. Ea și-a schimbat complet stilul de viață.

De la debutul pandemiei de Covid-19, electrică a crescut, la fel și facturile. Chikako Fuji, în vârstă de 62 de ani, nu a plătit o factură de electricitate de 10 ani, profitând la maximum de autoconsum.

„Am început acest stil de viață din cauza marelui cutremur din Japonia de Est din 2011. La scurt timp după seism, aici au fost programate întreruperi de curent de mai multe ori, așa că dintr-o dată se întrerupea curentul.

În acele momente am simțit că ar trebui să-mi asigur propria sursă, așa că am instalat un panou solar”, a dezvăluit Chikako într-un interviu pentru Associated Press.

Astăzi, casa lui Fuji nu are aparate sau becuri conectate la o rețea electrică.

Nu a mai plătit facturi la curent de 10 ani. Metoda legală folosită de o femeie din Japonia pentru costuri 0 la energia electrică

Gătește cu energie solară

După cum ea însăși a afirmat, de la cutremurul din 2011 a achiziționat panouri solare, care generează în medie 1.000 W într-o zi însorită, dându-i putere pentru iluminat și pentru dispozitivele din locuință. Femeia este pregătită și pentru zilele cu nori, mergând pe o bicicletă electrică timp de 10 minute în fiecare dimineață, ceea ce generează aproximativ 10W de energie electrică, suficientă pentru un bec.

Ea profită din plin de resursele naturale, folosind pentru a găti un aragaz solar – un dispozitiv care folosește oglinzi pentru a concentra energia solară într-un punct central unde se încălzește suficient pentru a prepara mâncarea.

„Mâncarea gătită la soare este delicioasă și nu folosește gaz sau electricitate. Și poate fi folosit în cazul unui dezastru natural. Vreau să gătesc în continuare cu energie solară și să-mi dezvolt abilitățile culinare”, a adăugat ea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...