Nu a avut noroc. Ioan Niculae rămâne în închisoare. Patronul Astra nu va fi eliberat condiţionat

Andrei Cezar 12.07.2021, 16:26
Nu a avut noroc. Ioan Niculae rămâne în închisoare. Patronul Astra nu va fi eliberat condiţionat

Ioan Niculae, patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu, rămâne în pușcărie. El a fost condamnat pe 18 februarie 2021 de Curtea de Apel București, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind acuzat de cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani. Pe 12 mai, omul de afaceri a formulat o cerere de eliberare condiționată, soluționată favorabil de Judecătoria Medgidia. Procurorii DNA au depus contestație, iar instanța a amânat termenul, scrie playsport.ro. 

Ioan Niculae rămâne în închisoare. Soluția pentru contestația procurorilor, amânată

Deși atât patronul echipei Astra Giurgiu cât și apropiații săi aveau speranțe mari că luni omul de afaceri va fi eliberat condiționat, instanța de judecată a hotărât ca Ioan Niculae să mai rămână în închisoare cel puțin până în a doua jumătate a lunii iulie. Arestat pe 19 februarie 2021 pe Aeroportul Henri Coandă, în urma sentinței date de Curtea de Apel din data de 18 februarie, patronul lui Astra Giurgiu a fost ulterior încarcerat și dus la Penitenciarul Poara Albă din Constanța. Acolo își ispășește cei cinci ani de pușcărie într-un dosar în care a fost acuzat de spălare de bani, instigare la evaziune fiscală și cumpărare de influență.

În data de 12 mai 2021, miliardarul a primit o veste cum nu se putea mai bună din partea Judecătoriei Medgidia. Magistrații i-au admis cererea de eliberare condiționată, pe fondul avizului favorabil primit de la o comisie specială din penitenciarul unde este încarcerat. Procurorii DNA nu au fost mulțumiți cu decizia instanței și au contestat-o, cu termen pe 12 iulie 2021. Astăzi, judecătorii au decis amânarea soluționării constestației, până pe 23 iulie. Așadar, Ioan Niculae va mai rămâne în ares încă cel puțin 11 zile.

Ioan Niculae, arestat pe aeroportul Otopeni, pe 19 februarie 2021
Ioan Niculae, arestat pe aeroportul Otopeni, pe 19 februarie 2021

Avocat: ”Sper ca soluția să fie de eliberare”

În urmă cu o zi, avocatul omulului de afaceri era optimist în ceea ce privește decizia de astăzi a judecătorilor.

Mâine se dezbate contestația, și în raport de soluție, care sper să fie de eliberare, mâine va fi eliberat. A motivat hotărârea o lună de zile judecătorul, la fond, după care două săptămâni a stat la Parchet pentru motivarea contestației, apoi 12 iulie este termenul pe care l-a dat Tribunalul”, spunea avocatul lui Ioan Niculae, potrivit GSP.ro.

La calcularea fracţiei de o treime necesară pentru eliberarea condiţionată, instanţa a ţinut cont de perioada petrecută anterior de Ioan Niculae în închisoare, ca urmare a condamnării primite în 2015 în dosarul „Mită la PSD”.

Ioan Niculae a ajuns după gratii într-un dosar ce viza fapte din perioada 2008-2009. Mai exact, potrivit procurorilor DNA, în perioada august 2008 – martie 2009 între societățile Interagro SA și Libarom Agri SRL, societate ce avea ca obiect producția și comercializare de produse agricole, s-a încheiat un contract de publicitate fictiv.

În baza acestui contract, în contabilitatea firmei Interagro au fost înregistrate operațiuni nereale menite să eludeze plățile taxelor și impozitelor către stat, potrivit gsp.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe