Novak Djokovici, acționar majoritar la o companie care lucrează la un tratament anti-Covid. Sârbul a fost numit „simbol al anti-vaccinismului”

Beatrice Dumitru 20.01.2022, 12:17
Novak Djokovici, acționar majoritar la o companie care lucrează la un tratament anti-Covid. Sârbul a fost numit „simbol al anti-vaccinismului”

Novak Djokovici a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume, după ce i-a fost anulată viza de intrare în Australia și nu a putut participa la primul turneu de Grand Slam al anului. Deși nu este vaccinat anti-Covid, Novak Djokovici este acționar majoritar la o companie care lucrează la un tratament împotriva coronavirusului.

Novak Djokovici, acționar la o companie care lucrează la un tratament anti-Covid

Novak Djokovici a fost expulzat din Australia la începutul acestei săptămâni, după ce guvernul de la Antipozi i-a anulat viza, în urma recursului în instanță, liderul clasamentului APT nefiind vaccinat anti-Covid.

Numit „simbol al anti-vaccinismului”, tenismenul din Serbia a devenit acționarul majoritar al unei firme daneze de biotehnologie care dezvoltă un tratament pentru Covid-19, după ce în iunie 2020 a cumpărat 80% din acțiunile QuantBioRes. Ivan Loncarevic, directorul executiv al companiei, a confirmat investiția și a mai declarat că nu a vorbit cu Nole din noiembrie, dar că sportivul „nu este împotriva vaccinării”, relatează The Guardian.

 Novak Djokovici, acționar majoritar la o companie care lucrează la un tratament anti-Covid. Sîrbul a fost numit „simbol al antivaccinismului”
Novak Djokovici a fost expulzat din Australia.

QuantBioRes are aproximativ 11 cercetători care lucrează în Danemarca, Slovenia și Australia și se ocupă de dezvoltarea unui tratament pe bază de peptide din iulie 2020 și ar putea fi testat în vară.

Novak Djokovici, expulzat din Australia

Novak Djokovic a părăsit Australia luni, 17 ianuarie, după ce a pierdut o contestație legală de anulare a vizei de către Alex Hawke, ministrul Imigrației, care a spus că prezența starului sârb în Australia reprezintă un risc pentru sănătatea publică.

Novak Djokovici se bucură de o avere considerabilă, adunată din tenis și contracte de publicitate, iar revista Forbes l-a inclus în Top-50 cei mai bine plătiți sportivi din lume în anul 2021. Câștigurile din tenis s-au ridicat la 4,5 milioane de dolari și la 30 de milioane de dolari din contracte de imagine și publicitate.

Nole își dorea cu disperare să joace la Australian Open, unde avea ca obiectiv câștigarea celui de-al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră, care l-ar fi făcut cel mai titrat tenismen din istorie. Sârbul a câștigat de nouă ori turneul de la Antipozi.

Starul sârb ar putea să nu ia startul nici la al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros, după ce Franța a anunțat că nu va exista nicio scutire pentru jucătorii nevaccinați anti-Covid.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...