Novak Djokovic nu va participa la turneele de Indian Wells și Miami. Cum au evitat autoritățile americane un scandal precum cel de la Australian Open

Sorin Barbu 10.03.2022, 12:33
Novak Djokovic nu va participa la turneele de Indian Wells și Miami. Cum au evitat autoritățile americane un scandal precum cel de la Australian Open

Novak Djokovic nu va participa la turneele de la Indian Wells și Miami. Autoritățile americane l-au anunțat că nu poate intra în țară pentru că nu este vaccinat. S-a evitat astfel un scandal precum cel din Australia unde jucătorul sârb a fost expulzat după ce a stat zece zile de carantină.

Novak Djokovic nu are voie să participe la Indian Wells și Miami

Novak Djokovic a sperat până în ultima clipă că poate participa la cele două competiții americane. La Indian Wells a fost înscris, iar organizatorii l-au lăsat chiar să participe la tragerea la sorți: jucătorul sârb urma să joace direct în turul doi.

Și totuși existau semne de întrebare, dacă sportivul care a câștigat de cinci ori turneul, va putea să participe, ținând cont că în SUA reglementările privind pandemia de COVID-19 nu s-au relaxat, așa cum se întâmplă în Europa.

„Novak Djokovic este pe lista de start și, ca atare, numele lui a fost introdus la tragerea la sorți de azi. Suntem în prezent în legătură cu echipa sa, dar nu s-a stabilit încă dacă va participa la competiție, rămânând de stabilit dacă poate obține aprobarea CDC pentru a intra în țară”, au anunțat organizatorii Indian Wells.

Cu o zi înainte de startul competiției, Djokovic a aflat că nu are voie să intre pe pământ american. Și-a anunțat fanii această veste printr-o postare pe rețele sociale. Prin această decizie s-a spulberat posibilitatea unui nou moment jenant precum cel de la Australian Open.

„Deși am fost inclus automat în tragerile la sorți de la Indian Wells și Miami, știam că va fi puțin probabil să pot călători. CDC a confirmat că reglementările nu se vor schimba, așa că nu voi putea juca în SUA.

Mult succes celor care joacă la aceste turnee grozave”, a fost mesajul lui Novak Djokovic.

„Nole” era văzut de casele de pariuri drept principalul favorit al turneului de la Indian Wells. A câștigat de cinci ori competiția, ultima oară în anul 2016 după o finală cu Milos Raonic. În 2014 și 2015 reușise să-l învingă pe Roger Federer în urma unor meciuri superbe în ultimul act.

Urmăriți Impact.ro și pe