Novak Djokovic, implicat într-un scandal în țara natală: sportivul e acuzat de trădare națională

Claudiu Surmei 05.07.2019, 11:17
Novak Djokovic, implicat într-un scandal în țara natală: sportivul e acuzat de trădare națională

Jucătorul de tenis din Serbia, Novak Djokovic, e acuzat de trădare națională. Tenismenul a intrat în atenția autorităților după ce și-a ales noul antrenor.

Sârbul Novak Djokovic a pus pe jar autoritățile din Serbia după ce și-a angajat un antrenor din Croația. Având în vedere tensiunile politice dintre cele țări, Guvernul de la Belgrad nu vede cu ochi buni această alegere.

Djokovic e acuzat de trădare națională pentru că a ales să se antreneze pentru Wimbledon 2019 alături de un antrenor din Croația. Goran Ivanisevici este cel care-l pregătește pe tenismen pentru cunoscutul turneu pe iarbă din Marea Britanie.

Novak Djokovic, acuzat de trădare naționalăâ

Novak Djokovic, acuzat de trădare națională

Presa internațională arată că Novaj Djokovic a intrat în atenția Guvernului de la Belgrad. Autoritățile nu au mai ținut cont de performanțele obținute de acesta pe teren și l-au acuzat de trădare națională.

„Este un parteneriat scandalos”, scriu pulicațiile apropiate puterii guvernamentale din Serbia. Jurnaliștii amintesc și de declarațiile din trecut ale noului antrenor al lui Djokovic. Ivanisevici spunea, după ce a tras de câteva ori cu o mitralieră, că „și-ar fi dorit să aibă în față câțiva sârbi”.

Pe de altă parte, Djokovici a fost acuzat de trădare și anul trecut, în timpul Cupei Mondiale la fotbal, când a spus că, după eliminarea Serbiei, ține cu Croația. De precizat că Djokovic are și rădăcini croate: mama sa s-a născut în Croația.

„Goran vine din Croația, eu sunt din Serbia. Amândoi venim din țară care cândva se numea Iugoslavia. Când eram mic și am început să joc tenis, am urmărit meciul sau cu Pete Sampras. Toți din această regiune îl susțineau”,și-a justificat Djokovic decizia de a lucra cu un antrenor croat pentru turneul de la Wimbledon.

Urmăriți Impact.ro și pe