Novak Djokovic suferă de o boală misterioasă. „Nu este COVID-19. Nu am mai pățit așa ceva”

Sorin Barbu 26.04.2022, 13:35
Novak Djokovic suferă de o boală misterioasă. „Nu este COVID-19. Nu am mai pățit așa ceva”

Novak Djokovic nu trece printr-o perioadă grozavă, iar setul la zero pierdut în finala turneului de la Belgrad l-a pus pe gânduri. Numărul 1 mondial le-a explicat jurnaliștilor că are o problemă medicală, despre care nu a vrut să dea prea multe detalii. A ținut totuși să precizeze că nu este vorba de COVID-19.

Novak Djokovic: „Ceva îmi afectează corpul și metabolismul”

Novak Djokovic s-a gândit că ar fi bine să pregătească sezonul de zgură cu un turneu la Belgrad. A jucat destul de bine și a ajuns în finală, unde a fost învins în trei seturi de Andrey Rublev. Problema principală nu a fost înfrângerea, ci prestația din setul decisiv pe care l-a pierdut cu 6-0. Jucătorul a încercat să le explice jurnaliștilor ce s-a întâmplat.

„Nu e vorba de Covid-19, e altceva care mă deranjează, dar nu pot intra în detalii. Ceva îmi afectează corpul și metabolismul de câteva săptămâni. Nu am mai pățit așa ceva, poate doar la începutul carierei. De asta spun că e vorba despre o boală. Pare că timpul de recuperare este mai mare decât mă așteptam.

În finala cu Andrey nu m-am simțit rău până în setul secund. Chiar și atunci, după time-out-ul medical, am simțit că sunt pregătit pentru decisiv. Am avut energie doar pentru două game-uri. Știu că nu a fost plăcut pentru cei prezenți în tribune. Îmi pare rău, dar atât a fost posibil”, a declarat Novak Djokovic.

Novak Djocovic ar trebui sa joace luni primul meci la Australian Open
 

Jucătorul sârb nu s-a vaccinat, dar a fost de două ori infectat cu SARS-CoV-2. Refacerea este mult mai lungă decât s-a așteptat, iar jurnaliștii și-au amintit că și la Monte Carlo s-a plâns că a rămas fără „carburant”.

„Pot să extrag câteva lucruri bune, am jucat meciuri de trei seturi, am câștigat câteva. Îngrijorător este că acest sentiment nu l-am mai avut. Nu e vorba de pregătire, ci de acel lucru care mă afectează,” a spus Novak Djokovic pentru „Alo”.

Novak Djokovic se va afla pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros. Ediția din acest an se va desfășura în perioada 22 mai – 5 iunie.

Urmăriți Impact.ro și pe