Noutate importantă. Angajaţii companiilor private se vor putea vaccina la locul de muncă

Stan Filon, Ioana Constantin 20.04.2021, 15:05
Noutate importantă. Angajaţii companiilor private se vor putea vaccina la locul de muncă

Autoritățile din România extind campania de vaccinare, pentru ca un număr din ce în ce mai mare de români să fie imunizați în fața noului virus. Premierul Florin Cîțu a anunțat acum că angajații companiilor private se pot imuniza la locul de muncă!

Angajaţii companiilor private se vor putea vaccina la locul de muncă

Șeful Executivului, Florin Cîțu, vrea ca la data de 1 iunie să avem peste 5 milioane de persoane vaccinate, pentru ca relaxarea restricțiilor să poată avea loc, așa că face tot posibilul pentru ca vaccinurile să ajungă la cât mai mulți români. Pentru acest obiectiv, autoritățile au aprobat vaccinarea la locul de muncă a angajațiilor din mediul privat. Mai mult, angajații respectivi își pot aduce și familia extinsă să se vaccineze.

„Am schimbat modalitatea prin care angajații din companiile private se pot vaccina la locul de muncă cu ajutorul operatorilor economici și după ce sunt avizați de DSP. (…) Avem nevoie ca această campanie de vaccinare să fie extinsă, dar avem nevoie și de o campanie de informare corectă. În spațiul public sunt foarte multe informații care subminează efortul campaniei de vaccinare. (…) Dorim să informăm corect cetățenii României din toate zonele.

Angajatii companiilor private se vor putea vaccina la locul de munca
Angajatii companiilor private se vor putea vaccina la locul de munca

Își vor putea aduce și familia să se vaccineze

Am luat decizia de a elimina numărul de persoane care pot fi înregistrate de un aparținător. Revenind la vaccinarea personalului din companii, vor avea acces și membrii familiilor celor care sunt angajați în companiile respective, iar în acele comunități în care nu există un centru de vaccinare dar există acest centru de vaccinare al companiilor, cei din comunitate pot să se vaccineze acolo. Vom avea grijă ca logistica să permită acest lucru”, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a venit cu o propunere și pentru domeniul HoReCa, pentru a veni în sprijinul patronilor de restaurante. Șeful Executivului a propus ca restaurantele să poată fi deschise chiar dacă incidența numărului de cazuri de noi îmbolnăviri va crește în localitatea unde se află restaurantul respectiv.

Condiția pentru ca afacerea să rămână deschisă este ca toți angajații din restaurantul respectiv să fie imunizați împotriva noului virus. ”Nu este ceea ce propun eu, este ceea ce vine de la industrie: industria spune că sunt gata să deschidă pentru cei care se vaccinează. Eu vreau să mă asigur că toţi români au acces la vaccin şi nu este discriminare, dacă ai avut acces la vaccin şi nu ai vrut să te vaccinezi, o să fie complicat. (…) În România am văzut că există un interes pentru vaccinare în jur de 50-60% din populaţie. (…) Dacă ajunge la 60% o să putem să relaxăm, revenirea la normalitate să fie foarte vizibilă în acel moment”, a adăugat premierul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...