Noul Volkswagen ID. Buzz poate fi comandat în România. Prețurile încep de la 53.020 de euro

Bogdan Bârliga 16.06.2022, 09:28
Noul Volkswagen ID. Buzz poate fi comandat în România. Prețurile încep de la 53.020 de euro

Noul Volkswagen ID. Buzz a fost cel mai așteptat model electric al companiei germane și a fost prezentat oficial în luna martie a acestui an.

Vanul electric ce readuce celebrul model Bulli din nou în atenția publică poate fi comandat de acum și pe piața locală.

Vector de imagine

Vanul electric este construit pe platforma dedicată Modular Electric Drive Kit (MEB) și va fi oferit atât în varianta pentru transportul pasagerilor, cât și cu o versiune cargo.

VW ID. Buzz are o lungime 4.712 mm , o lățime de 1.985 mm, o înălțime de 1.937 mm înălțime și un ampatament de 2.988 mm. ID. Buzz Cargo este mai înalt cu 10 mm față de varianta destinată transportului de persoane.

Acesta este noul Volkswagen ID. Buzz. Vanul german va ajunge la dealeri în această toamnă

Versiunea pentru transportul de persoane oferă cinci locuri și o capacitate standard pentru portbagaj de 1.121 litri, iar prin rabatarea scaunelor din spate se poate ajunge până la 2.205 litri.

Autonomie de până la 415 kilometri

Grupul german a folosit același propulsor electric utilizat și pentru celelalte modele cu o putere de 204 CP și 310 Nm, iar unitatea este amplasată pe puntea spate.

Acesta este noul Volkswagen ID. Buzz. Vanul german va ajunge la dealeri în această toamnă

Bateria are o capacitate netă de 77 kWh și poate fi încărcată la stații cu puteri cuprinse între 11 kW și 170 kW. La stațiile de mare putere ID. Buzz poate fi încărcat de la 5% la 80% în aproximativ 30 de minute.

ID. Buzz poate să ruleze cu o singură încărcare a acumulatorului aproximativ 415 de kilometri.

Bord digital și funcția Car-2-X

Interiorul prezintă un cockpit similar cu cel de pe VW ID.3 și prezintă un ecran de 10 inch pentru instrumentarul de bord, iar pe lista de opțiuni apare un ecran de 12 inch pentru funcțiile de navigație și sistemul de infotainment.

Sub ecranul de 10 inch este instalată o bară de butoane pentru controlul climatizării automate și a sistemului de infotainment.

Acesta este noul Volkswagen ID. Buzz. Vanul german va ajunge la dealeri în această toamnă

A fost eliminată consola centrală și VW a instalat un compartiment pliabil cu două suporturi pentru pahare. În versiunea cargo, acestea sunt plasate în fața stâlpilor A.

Pe lista dotările standard apare funcția Car-2-X, care utilizează semnale de la alte vehicule și infrastructura de transport pentru a detecta pericolele în timp real.

De asemenea, sunt incluse în dotarea standard funcția de frânare de urgență „Front Assist” și asistentul de menținere a benzii de circulație „Lane Assist”.

Cât costă Volkswagen ID. Buzz în România

Noul VW ID. Buzz în versiunea cargo are un preț de pornire pe piața locală de la 53.020 de euro, iar pentru varianta dedicată transportului de pasageri prețul de achiziție pornește de la 58.000 de euro.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe