Noua senzație din Dubai. Orașul stabilește un nou record mondial cu cea mai înaltă roată din lume FOTO + VIDEO

Cătălina Burghelea 22.10.2021, 12:20
Noua senzație din Dubai. Orașul stabilește un nou record mondial cu cea mai înaltă roată din lume FOTO + VIDEO

„Dubai Eye”, cea mai înaltă roată panoramică din lume, a fost inaugurată cu un spectacol de artificii fastuoase. Cu o înălțime de 250 de metri, noua atracție turistică a orașului Dubai a fost așteptată cu nerăbdare de milioane de localnici și turiști. Roata este o nouă „bilă albă” pentru orașul cu cea mai mare dezvoltare din lume, care încearcă să-și consolideze statutul de centru turistic.

Dubai are cea mai înaltă și mai mare roată panoramică din lume

„Dubai Eye” sau „Ain Dubai” (în arabă) are 250 de metri înălțime și poate plimba 1.750 de vizitatori într-o singură rotație. Astfel, Dubai a stabilit un nou record mondial, având cea mai înaltă și cea mai mare roată panoramică din lume. Noua „jucărie” s-a deschis oficial joi seară cu un spectacol grandios de drone și artificii. Focurile de artificii și jocurile de lumini cu drone au înconjurat frumos roata panoramică.

De altfel, prințul moștenitor al Dubaiului, șeicul Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, a împărtășit un videoclip pe Instagram în timp ce stătea pe una dintre cabinele roatei gigant, devenind rapid virală.

Imagini spectaculoase surprinse cu o dronă

În postarea de pe Instagram, șeicul Hamdan, cunoscut și sub numele de „Faz3” sau „Fazza”, este așezat pe acoperișul uneia dintre cabinele „Dubai Eye” și bea dintr-o cană, în timp ce este legat bine de ceea ce părea a fi un ham. Videoclipul a fost filmat cu o dronă, care a surprins cea mai înaltă și cea mai mare roată panoramică din lume, marea, orizontul JBR din Dubai, Dubai Palm și insula Bluewaters.

Roata panoramică de 250 de metri înălțime este cea mai recentă atracție deschisă în centrul de turism și afaceri din regiune, după ce muzeul de ceară Madame Tussauds a fost deschis la începutul acestei săptămâni. Muzeul găzduieşte peste 60 de replici din ceară în mărime naturală ale unor celebrități precum Rihanna şi fotbalistul argentinian Lionel Messi, de şase ori câştigător al Balonului de Aur.

Experiențe unice la 250 de metri înălțime

Monumentul reprezintă o completare la portofoliul extins de divertisment al Dubai Holding și susține viziunea pe termen lung a Dubaiului, stabilită de Alteța Sa șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședinte și prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite și conducător al Dubaiului, pentru a-și consolida poziția globală ca un centru turistic-cheie.

„’Ain Dubai’ oferă experiențe unice pentru toate publicurile, inclusiv cabine de lux pentru evenimente speciale; viată de noapte si petreceri; rețete și opțiuni culinare unice; cabine potrivite pentru familii și experiențe romantice personalizate pentru momente speciale”, a declarat Ronald Drake, director general al „Ain Dubai”.

„Suntem destinația supremă de sărbătoare, așa că a fost potrivit să celebrăm deschiderea sa în mare stil. Abia așteptăm să primim turiștii în ‘Dubai Eye’.”, a completat Drake.

Cabine de lux, cu aer condiționat și televizoare

Oferind vederi unice ale reperelor emblematice din Dubai din cabine interioare, cu aer condiționat și o gamă largă de divertisment, experiențele sunt împărțite în trei categorii principale: cabine panoramice, cabine sociale și cabine private. O plimbare poate dura aproximativ 38 de minute, iar două rotații, aproximativ 76 de minute.

Colaj foto : Narcisa Tomulescu

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...