Noua modă imobiliară în Capitală. Apartamente și garsoniere de vânzare cu buncăr, în caz de război

Cătălina Burghelea 04.02.2022, 08:11
Noua modă imobiliară în Capitală. Apartamente și garsoniere de vânzare cu buncăr, în caz de război

Tensiunile dintre Rusia și Ucraina i-au determinat pe unii români să scoată la vânzare apartamente sau garsoniere dotate cu buncăr antiatomic, în caz de război. Este noua modă imobiliară în Capitală, prin intermediul căreia bucureștenii inventivi speră să scoată profit. Anunțul de vânzare se pliază foarte bine pe subiectul lunii – războiul de la granița Ucrainei cu Rusia.

Care este noua modă imobiliară în București

Un român vinde o garsonieră în Drumul Taberei, dotată cu buncăr, în caz de război. Ca el sunt mulți proprietari care precizează despre  apartamentele lor că au la subsolul blocului buncăre antiatomice, menite să te protejeze de rachete, bombe etc.

Garsonieră în Drumul Taberei, dotată cu buncăr antiatomic

Deja au apărut anunţurile pe site-urile de profil în care cei care vor să-şi vândă locuințele de la bloc le promovează cu un detaliu surprinzător  – sunt dotate cu buncăre antiatomice. Este şi cazul unui bucureştean care a publicat un anunţ de vânzare a unei garsoniere din Drumul Taberei (sectorul 6). Bărbatul subliniază că blocul este dotat cu un astfel de buncăr ce te apără de război. Aşa că, în caz de conflict, românii care vor cumpăra locuinţa respectivă au unde să se adăpostească.

„Drumul Taberei HosiMin, bloc cu buncăr antiatomic 41 mp, cf. 1, decomandata, et. 4/4+Pod, blocurile rusesti, stradal, vedere spate, bloc cu buncar antiatomic”, se precizează în anunțul de vânzare.

Invadarea Ucrainei de către Rusia, ecou puternic și în România

Un posibil război la graniţele țării noastre ar aduce costuri uriaşe pentru toţi românii! Preţul gazelor şi al alimentelor ar bubui, anumite sectoare ale economiei s-ar putea închide şi şomajul ar creşte la cote alarmanete. Mai mult, România ar putea deveni ţară de refugiu pentru ucrainenii care vor fugi din calea ruşilor.

Invadarea Ucrainei de către Rusia ar avea ecou puternic și în România. Țara noastră s-ar putea confrunta cu o criză a refugiaţilor. Avem 650 de kilometri de frontieră comună cu Ucraina. Dacă Rusia atacă țara vecină, cea mai rapidă cale de scăpare pentru locuitorii din sud ar fi să fugă la noi. Astfel, în judeţele Maramureş, Suceava, Botoşani, Tulcea şi Constanţa ar putea apărea tabere de refugiaţi.

Ce dezvăluie noile imagini din satelit cu trupele lui Putin

Recent, au fost dezvăluite noi imagini din satelit cu trupele rusești de la granița Ucrainei. Pozele arată o extindere a bazelor militare în mai multe zone din Belarus, Crimeea și vestul Rusiei. Asta sugerează că țara condusă de Vladimir Putin a crescut gradul de pregătire a desfăşurărilor sale militare în aceste zone prin aducerea de mai mult personal şi trupe. Fotografiile colectate și analizate de o companie privată de imagini prin satelit din SUA reflectă „un nivel crescut de activitate și de pregătire” în jurul Ucrainei.

Criză a refugiaților ucraineni

Imaginile din satelit aparțin companiei Maxar Technologies, cu sediul în SUA, care a observat extinderea terenurilor și garnizoanelor militare ruse existente la aproximativ 240 km de granița cu Ucraina, în ultimele luni. Unele baze sunt la câțiva pași de teritoriul ucrainean. Cele mai recente poze arată o nouă fază a planului întocmit de liderul de la Kremlin.

Ce-i drept, este greu de estimat amploarea pe care o poate avea criza refugiaţilor ucraineni în România, însă, dacă luăm în calcul că, în urma conflictului din estul Ucrainei, mulți locuitori au fugit din Donbas, atunci nu este exclus scenariul în care milioane de ucraineni se vor refugia la noi în ţară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...