Noua facilitate pusă la dispoziție de CFR pentru toți călătorii. Ce schimbare a fost anunțată de astăzi, 1 martie 2023

Beatrice Dumitru 01.03.2023, 15:50
Noua facilitate pusă la dispoziție de CFR pentru toți călătorii. Ce schimbare a fost anunțată de astăzi, 1 martie 2023

CFR Călători a îmbunătățit aplicația de cumpărare online a biletelor de tren prin introducerea unei noi facilități. Schimbare a fost anunțată de astăzi, 1 martie 2023. Iată ce trebuie să știe pasagerii care vor să cumpere bilete online despre noua opțiune.

Facilitate pentru pasagerii care cumpără bilete online

CFR Călători anunță o nouă opțiune în cadrul aplicației pentru pasagerii care cumpără bilete online. Noua facilitate este valabilă la orice rang de tren cu regim de rezervare obligatoriu sau facultativ, doar la vagoanele de clasa I și a II-a.

Astfel, pasagerii care cumpără bilete online își pot alege locul și vagonul începând cu 1 martie. Alegerea locului este posibilă pentru tichetele cumpărate cu cel puțin 24 de ore înainte de plecarea trenului. După perioada de testare necesară implementării, noua opțiune permite cu ușurință pasagerilor alegerea locului și vagonului în care doresc să călătorească.

Noua facilitate pusă la dispoziție de CFR pentru toți călătorii. Ce schimbare a fost anunțată de astăzi, 1 martie 2023
CFR Călători a anunțat o nouă facilitate în aplicația online.

Fie că doriți să călătoriți pe un loc la fereastră pentru a vă bucura de priveliște sau preferați să stați în vagon alături de prieteni sau familie, cu CFR Călători vă puteți alege locul și vagonul în care doriți să călătoriți”, a transmis, miercuri, compania CFR Călători.

Cum se poate selecta locul și vagonul

  • intrați pe cfrcalatori.ro sau pe aplicația mobilă cu cel puţin 24 de ore înaintea plecării trenului pe care vi-l doriți;
  • se selectează locația de plecare, locația în care doriți să ajungeți și dați click pe căutare;
  • din lista de trenuri afișată, alegeți și trenul cu care doriți să călătoriți și apăsați butonul „cumpără”;
  • selectați clasa, tipul biletului și apăsați butonul „pasul următor”;
  • la pasul al 3-lea, după ce veți selecta numărul de călători, mergeți în josul paginii la secțiunea „personalizate” și apăsați butonul „Alegeți locurile”;
  • se va deschide o fereastră unde veți putea selecta vagonul și locul pe care îl preferați, iar pentru a salva preferințele dumneavoastră apăsați „salvează”;
  • urmează afișarea prețului, autentificarea în contul dvs., confirmarea selecției, datele călătorului și achitarea biletului.

Trenuri electrice din decembrie

Românii ar putea călători cu trenul mai rapid și în condiții mai bune din luna decembrie 2023, după ce un număr de 37 de garnituri electrice produse în Polonia urmează să fie testate la noi. Trenurile vor lega Bucureștiul de cele mai mari orașe din România, unde sunt localități care au amenajate linii electrificate. Este vorba de Constanța, Brașov, Cluj, Iași și Timișoara.

Trenurile electrice vor circula cu o viteză maximă de 160 de km/h și vor fi unele moderne care se ridică la standardele europene. Acestea vor avea șase vagoane cu 351 de locuri disponibile pentru pasageri și vor fi dotate cu aer condiționat și internet. De asemenea, vor fi amenajate spații speciale pentru persoanele cu dizabilități.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...