Constanța: S-a descoperit un nou caz cu noua tulpină de Coronavirus, din Marea Britanie

Elena Avramescu 27.01.2021, 10:35
Constanța: S-a descoperit un nou caz cu noua tulpină de Coronavirus, din Marea Britanie

Un nou caz cu noua tulpină de Coronavirus. Ministerul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat în cursul zilei de marți că a fost depistat un nou caz cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie la un pensionar, în vârstă de 69 de ani, care nu a călătorit în Marea Britanie. Se pare că bărbatul a manifestat primele simptome la sfârşitul anului trecut.

Un nou caz cu noua tulpină de Coronavirus

Încă un caz de infectare cu Sars-CoV-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar din Constanţa. Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv. În perioada 4 ianuarie – 6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanţa, după care, în data de 7 ianuarie 2021 ajunge într-o unitate medicală din Bucureşti cu stare generală afectată, a declarat Ministerul Sănătăţii.

În acest caz, DSP Constanţa a început desfăşurarea unei anchete epidemiologice, astfel că pacientului i s-a recoltat o probă pentru un nou test RT-PCR.

Un nou caz cu noua tulpina de Coronavirus
Noua tulpina de Coronavirus

În data de 17 ianuarie 2021, pacientului i se recoltează o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridică suspiciunea infecţiei cu tulpina B.1.1.7, se face secvenţierea cu confirmare astăzi, 26.012021. Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie şi nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus. DSP Constanţa are în desfăşurare o nouă anchetă pentru acest caz, a mai spus Ministerul Sănătăţii.

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost identificate cinci cazuri cu noua tulpină de coronavirus SARS-CoV-2.

Probleme mari cu dozele de vaccin în Constanța

Persoanele programate pentru vaccinare la Centrul din Mangalia au avut surpriza să găsească cabinetele goale azi dimineață. Asta pentru că nu erau vaccinuri și nimeni nu le spusese oamenilor că vin degeaba. Localnicii au așteptat în frig câteva ore, neștiind încontro s-o ia.

Am venit aici planificat ca săa fiu prezent, și mi s-a spus la orele 9 asteptați c-o să sosească. Nu e normal; dacă Armata a luat coordonarea acesta, ceva undeva… ori la Direcția Sanitară este o deficiență, ori în alta parte. Nu avem oameni competenți, a mărturisit un pacient.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...