Noi vouchere sociale pentru acești români: vin ”banii” înainte de Crăciun

Gabriel Peneș 25.11.2022, 09:35
Noi vouchere sociale pentru acești români: vin ”banii” înainte de Crăciun

Noi vouchere sociale pentru acești români. Perioada Sărbătorilor aduce pentru majoritatea persoanelor niște bani în plus. Dar, în afară de salariați ori pensionari, o altă categorie este vizată de aceste „daruri”. Este vorba de oamenii nevoiași ce vor primi anumite beneficii sociale din partea autorităților locale.

Noi vouchere sociale pentru acești români

Pentru majoritatea românilor, perioada Sărbătorilor de iarnă este una care vine cu un plus de bani acordați în diferite forme de către stat, firme private ori autoritățile locale. Dar dacă salariații și pensionarii știu deja cam ce „cadouri” vor primi și-și fac deja socotelile pentru cheltuielile de Crăciun ori Revelion, o altă categorie este vizată de un anumit tip de ajutoare.

Astfel, Primăria și Consiliul Local al orașului Rovinari vor acorda și anul acesta beneficii sociale persoanelor nevoiașe, au anunţat autorităţile locale. Este vorba de tichete sociale în valoare de 60 de lei ce se vor da familiilor sau persoanelor cu venituri mai mici de 559 de lei lunar, înainte de Crăciun.

„Și anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Primăria și Consiliul Local al Orașului Rovinari vor acorda beneficii sociale persoanelor cu posibilități materiale reduse. Astfel, vor fi acordate tichete sociale în valoare de 60 de lei, persoanelor care vor îndeplini cumulativ mai multe condiții. Înscrierile s-au făcut în perioada 07.11.2022-23.11.2022”, se scrie pe site-ul primăriei din Rovinari.

Vin ”banii” înainte de Crăciun

Și nu e singurul ajutor pe care autoritățile îl dau oamenilor aflați în nevoie. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va acorda, prin intermediul a 70 de primării din județul Gorj, pachete cu ajutoare alimentare persoanelor cu venituri mici, se mai arată într-un document postat pe site-ul citat.

În perioada 23-28 noiembrie 2022, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va livra către 70 de unități administrativ-teritoriale din județul Gorj 20.989 pachete cu ajutoare alimentare aferente tranșei a V-a din proiectul ,,Acordarea de pachete cu ajutoare alimentare” finanțat în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

În conformitate cu prevederile O.U.G. nr.84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD, în termen de 45 de zile de la recepție, primăriile vor distribui pachetele familiilor şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat precum și familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei.

Ulterior, dacă după epuizarea distribuirii către categoriile de mai sus, există stocuri de alimente nedistribuite, primăriile le vor acorda persoanelor/familiilor aflate temporar în situaţii critice de viaţă (victime ale calamităţilor, persoane cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private, persoane aflate în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate).

Aceste pachete care vor fi distribuite persoanelor vulnerabile conţin alimente de bază pentru români: făină, mălai, paste, ulei, zahăr, orez, conserve, gem de fructe, inclusiv dietetic şi altele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....