Noi restricții în țară, după creșterea ratei de infectare. Unde se va întâmpla asta

Ana Anitoiu 17.01.2021, 20:16
Noi restricții în țară, după creșterea ratei de infectare. Unde se va întâmpla asta

Noi restricții sunt introduse într-o zonă a țării, începând din noaptea de duminică spre luni, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a crescut peste pragul de 3 la 1.000 de locuitori. Între aceste măsuri, conform autorităților, se numără închiderea restaurantelor și a cafenelelor, în interior, în timp ce în țară sunt anunțate temperaturi mai mici decât normalul pentru această perioadă a anului.

Ce noi restricții sunt impuse, după creșterea ratei de infectare cu coronavirus

Potrivit hotărârii luate de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba, noi restricții sunt necesare, deoarece rata de infectare cu noul coronavirus la mia de locuitori a crescut la 3,20. Astfel, locuitorii din Alba Iulia vor trebui să suporte încă un val de măsuri de protecție împotriva răspândirii noului virus. În primul rând, restaurantele și cafenelele vor fi închise în interior. Se va permite numai pregătirea și comercializarea produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice ce nu se consumă în spaţiile respective.

În plus, începând de luni, 18 ianuarie, nu se mai pot organiza în aer liber concerte, spectacole, festivaluri publice și private ori alte evenimente culturale. Cei care aveau programate nunți, botezuri sau mese festive vor avea parte de cea mai mare lovitură. Nu le vor putea face nici în spații închise, nici în spații deschise. Mai mult, nu vor fi permise reuniuni cu ocazia unor aniversări ori sărbători. Sunt interzise petrecerile în spații închise sau deschise, atât în localuri publice, cât și în privat, acasă.

Noi restrictii in tara, dupa cresterea ratei de infectare. Unde se va intampla asta
Test pentru depistarea coronavirusului

Noi restricții în țară. Care sunt regulile în privința circulației

De asemenea, conform deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, este interzisă circulaţia în interiorul oraşului Alba Iulia pentru ”persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii”.

Toate aceste restricții rămân valabile pe o perioadă de două săptămâni. Apoi, se va face o reevaluare, iar la finalul acesteia, perioada se va încheia sau se va prelungi, în funcție de schimbările ce se vor înregistra în privința ratei de incidență.

Numărul de cazuri de COVID-19 crește, în România

Duminică, 17 ianuarie, au fost raportate 2.156 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, țară. Bilanțul, de la începutul pandemiei în România, a crescut la 693.644 de cazuri de COVID-19. În total, au fost declarați vindecați 622.414 pacienți. Pe de altă parte, încă 57 de pacienți cu COVID-19 au murit. Bilanțul negru a crescut la 17.221 de decese. În spitalele din România, numărul total de pacienți internați cu coronavirus este de 8.552. Dintre acestea, 1.076 se află în secții de anestezie și terapie intensivă (ATI).

Vezi și: Medicul Virgil Musta, adevărul despre vaccinarea anti-Covid: “Este esențial să alegem cu atenție sursele de informare”

În Alba Iulia, în ultimele zile, rata de incidenţă a cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost de peste 3 la 1.000 de locuitori. În lunile noiembrie și decembrie, municipiul Alba Iulia s-a aflat în carantină timp de mai multe săptămâni, după ce rata de infectare a ajuns la 10,07. Duminică, în judeţul Alba, rata de incidenţă înregistrată la 14 zile a fost de 2,04 la mia de locuitori, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...