Noi informații despre starea de sănătate a victimelor rănite în accidentul din Ialomița. Ce spune ministrul Sănătății

Ciprian Ioana 07.10.2019, 17:43
Noi informații despre starea de sănătate a victimelor rănite în accidentul din Ialomița. Ce spune ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, le-a vizitat pe persoanele internate după tragicul accident din Ialomița. 10 persoane au murit în carambol și alte șapte au fost internate după accidentul de pe DN2.

Accidentul de pe DN2, din județul Ialomița, a arătat din nou că neatenția la volan, dar și infrastructura rutieră precară ucid aproape în egală măsură. După accidentul din Ialomița, 10 persoane au murit – opt femei și doi șoferi – și alte șapte au ajuns la spital cu răni grave.

Una dintre persoanele internate este în stare extrem de gravă, dar stabilă. E vorba de o tânără în vârstă de 19 ani, internată la spitalul Bagdasar-Arseni din București.

Ministrul Sănătății, despre starea răniților în accidentul din Ialomița

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus că cinci dintre cele şase paciente internate la spitalele din Capitală, după accidentul rutier din Ialomița, soldat cu 10 morți și șapte răniți, se află în stare stabilă.

Doar un pacient, o tânără în vârstă de 19 ani, este în stare critică.

„Două femei au fost internate la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, ele fiind stabile clinic, internate în continuate în Secția de Terapie Intensivă. În acest moment cinci dintre cele şase paciente internate la spitalele din Bucureşti se află în stare stabilă. Ele sunt la Terapie Intensivă, sunt detubate, respiră singure. Hai să spunem că s-a depăşit o anumită fază critică”
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea

Sorina Pintea a precizat că tânăra în vârstă de 19 ani a fost detubată, dar riscul vital nu a fost eliminat.

„Starea pacientei de 19 ani este în continuare critică. Este şi ea detubată, dar există încă rezerve referitoare la situaţia ei”, a adăugat ministrul Sănătății.

Tragicul accident rutier s-a produs în zona localității Sfântul Gheorghe din Ialomița.

Polițiștii rutieri arată că accidentul s-a produs după ce TIR-ul a pătruns pe contrasens și a lovit microbuzul care ducea, sâmbătă dimineața, pasagerii spre locurile de muncă.

Opt din cele zece persoane care au murit erau angajaţi Mega Image, a anunţat compania, iar ceilalți doi pasageri erau șoferi.