Accident cu 10 morți, în Ialomița. Ce a făcut șoferul TIR-ului, cu câțiva kilometri înainte de impact

Alexandra Chivu 05.10.2019, 13:08
Accident cu 10 morți, în Ialomița. Ce a făcut șoferul TIR-ului, cu câțiva kilometri înainte de impact

Un accident cu 10 morți s-a produs sâmbătă, 5 octombrie, în jurul orei orei 05:00, în Ialomița. Ce a făcut șoferul TIR-ului, cu câțiva kilometri înainte de impact?

Accident cu 10 morți, în Ialomița

Un accident grav s-a petrecut sâmbătă, 5 octombrie, în jurul orei 05:00, pe DNA 2A Slobozia-Urziceni, în zona localității Sfântu Gheorghe, comuna Balaciu, între un microbuz și un TIR. Tragedia a fost provocată de șoferul TIR-ului, care a intrat pe contrasens și s-a izbit violent de minicar. Purtătorul de cuvânt IPJ Ialomița, subinspectorul Ludmila-Marina Dascălu, a declarat că numărul persoanelor decedate în urma incidentului este zece. De asemenea, reprezentantul IPJ Ialomița a declarat că este dificil ca oamenii legii să stabilească cu exactitate ce s-a petrecut, pentru că niciunul dintre șoferi nu a supraviețuit accidentului.

Accident cu 10 morți, în Ialomița. Ce a făcut șoferul TIR-ului, cu câțiva kilometri înainte de impac
Imagine de la locul tragediei

Victimele carnagiului din Sfântu Gheorghe erau angajate ale lanțului de magazine Mega Image și lucrau în Capitală. În microbuz se aflau 16 persoane, dintre care nouă au murit pe loc. Rudele victimelor din Ialomița au început să vină la locul tragediei. În timp ce răniții sunt duși către Spitalul Bagdasar-Arseni, unde, conform Ministerului Sănătății, au fost chemate cadre medicale de acasă pentru suplimentarea efectivului, s-au aflat câteva detalii despre șoferul de TIR.

Ce a făcut șoferul TIR-ului, cu câțiva kilometri înainte de impact

Potrivit Antena 3, bărbatul trebuia să ajungă în Ciulnița. El transporta pene de pasăre și plecase vineri, 4 octombrie, la ora 16:00, din Târgu-Jiu. Conducătorul auto oprise înainte cu câțiva kilometri de locul tragediei să bea o cafea. El avea în plan să aungă dimineața acasă, pentru a merge înapoi să facă un transport.

Planul Roșu, activat

Rad Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU),  a declarat, pentru stirileprotv.ro, imediat după producerea accidentului, că a fost solicitat ajutorul ISU București-Ilfov.

„A fost declanșat Planul Roșu. Până la această oră avem din păcate 9 decedați, 9 răniți. Răniții, 3 au fost transferați la Slobozia, 6 sunt pe drum spre București. Din cei 6, unul este sub resuscitare, după ce a intrat în stop cardiac şi au intrat cu el în spitalul din Urziceni. Din păcate s-ar putea să avem chiar 10 decedaţi. Au fost trimise șapte echipaje de la Serviciul de Ambulanţă, au mai fost trimise echipaje de la SMURD Ialomiţa, inclusiv o maşină de terapie intensivă şi o maşină de multiple victime de la SMURD Bucureşti, pe lângă echipajele de Descarcerare, Pompieri şi Poliţie”, a spus Arafat. 

Urmăriți Impact.ro și pe