Noi dotări pentru stațiile de transport în comun din București. Ce beneficii îi așteaptă pe călători după modernizare

Anca Manolica 16.02.2023, 23:14
Noi dotări pentru stațiile de transport în comun din București. Ce beneficii îi așteaptă pe călători după modernizare

Vești bune pentru locuitorii Capitalei, care obișnuiesc să circule cu mijloacele de transport în comun. Edilul Nicușor Dan a anunțat că staţiile de transport public ale Bucureștiului vor intra într-un amplu proces de modernizare. Iată ce beneficii îi așteaptă pe călători după ce vor fi gata lucrările.

Stațiile de transport în comun din București vor fi modernizate

Locuitorii din Capitală care călătoresc cu transportul în comun vor avea ocazia să aștepte autobuzele în stații moderne, putând afla în timp real informații despre programul mijloacelor de transport. Anunțul a fost făcut de Primarul General Nicușor Dan, care spune că stațiile vor intra într-un amplu proces de modernizare.

Edilul Capitalei a informat că a fost aprobată o finanţare prin PNRR de aproximativ 5,7 milioane euro pentru proiectul de dotare a staţiilor de transport public cu panouri digitale de informare. Astfel, călătorii vor putea afla programul de circulaţie, dar și ce variante de traseu au.

„Astfel, călătorii vor afla, în timp real, programul de circulaţie a vehiculelor, vor şti cât mai au de aşteptat şi ce variante de traseu au la dispoziţie. Informarea călătorilor se va face atât vizual, cât şi audio.

Un transport public civilizat şi predictibil devine mult mai atractiv pentru călători şi de aceea ne propunem să identificăm cât mai multe surse de finanţare pentru modernizarea acestuia”, a scris primarul Bucureştiului, pe contul său de Facebook.

Proiectul aprobat, depus de Municipiul Bucureşti în parteneriat cu Sectoarele 2 – 6, vizează modernizarea a circa 1.000 de staţii.

Stațiile de transport în comun din București vor fi modernizate
Stațiile de transport în comun din București vor fi modernizate

Ce spune despre problema traficului din Capitală

Totodată, edilul Bucureștiului a ținut să le recomande din nou locuitorilor orașului pe care îl conduce să opteze pentru mijloacele de transport în comun în detrimentul mașinii personale, pentru a evita traficul din Capitală.

„Multă lume trăieşte cu impresia că oricâte blocuri ai face vei reuşi să faci zeci şi sute de pasaje pentru care, de fapt, nu ai bani şi care îţi vor rezolva problema traficului. Nu se poate. Şi atunci singura soluţie care e dureroasă pentru multă lume este redirecţionarea oamenilor dinspre transportul cu maşina proprietate personală către transportul public.

Am luat o sută de tramvaie. După cum ştiţi, am anunţat că am atribuit 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze. În sfârşit, o să avem mai puţine tramvaie de generaţie veche, în sfârşit o să avem rezolvată problema aerului condiţionat. Asta pe ceea ce înseamnă un confort în interiorul mijlocului mijlocului de transport public”, a mai spus Nicuşor Dan.

Citește și: Nicușor Dan, acuzat de abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. ANI a sesizat Parchetul. Reacția edilului: „Voi ataca în instanță”

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...