Noi detalii despre tragedia din Belgrad. Primul lucru pe care l-a făcut elevul de 13 ani după masacrul comis, părinții săi au fost arestați

Badea Violeta 04.05.2023, 14:12

Serbia este în doliu, după ce un adolescent de 14 ani a mers cu arma tatălui său la școală și a ucis cu sânge rece opt copii și un agent de securitate. Alți șase elevi și o profesoară au fost răniți. Șocant este că tânărul ar fi plănuit atacul de ceva timp. În urma masacrului, elevul a fost arestat. De asemenea, părinții băiatului au fost reținuți. Iată și alte detalii terifiante!

Părinții elevului criminal de la Belgrad au fost arestați

Dintre elevii uciși, șapte erau fete, dar motivul atacului este încă neclar. Alți șase copii și un profesor au fost răniți în împușcături. Potrivit autorităților din Belgrad, un băiat care a fost împușcat în gât și în piept a suferit cele mai grave răni, în timp ce o fată se află în stare critică din cauza unei răni la cap.

Polițiști cu căști și veste antiglonț au izolat zona din jurul școlii Vladislav Ribnikar, din cartierul central Vracar, la scurt timp după ora 08:40 (06:40 GMT).

Se presupune că băiatul ar fi folosit armele tatălui său, acesta deținându-le legal. De asemenea, anchetatorii au descoperit că adolescentul ar fi mers de mai multe ori la un poligon de tragere cu părintele său înainte de a comite odioasele crime.

După masacru, băiatul a fost trimis la o clinică psihiatrică. În conformitate cu legislația sârbă în vigoare, acesta nu poate fi tras la răspundere penală, deoarece are mai puțin de 14 ani. În schimb, părinții săi au fost arestați.

Momentul in care elevul a fost retinut
Momentul in care elevul a fost retinut

Cu ce se ocupă părinții elevului care a comis masacrul de la Belgrad

Anchetatorii au mai aflat că elevul provine dintr-o familie bună. Tatăl său, Vladimir Kecmanović, este un medic radiolog extrem de respectat în Serbia. Totodată, acesta este și colecționar de arme, iar mama băiatului este om de știință, profesor de microbiologie.

De asemenea, presa din Serbia scrie că adolescentul era un elev-model, care învăța foarte bine și nu avea probleme de comportament. Însă, se presupune că acesta s-ar fi aflat sub influența narcoticelor la momentul atacului.

„Se va dezbate ani la rând ce s-a întâmplat în Serbia în ziua de miercuri, 3 mai 2023. Se va discuta dacă legea este bună, cine este de vină, despre „valorile occidentale”, despre educaţia depăşită, despre părinţi, despre violenţa socială, despre reţelele sociale, despre internet, despre telefoanele mobile, despre reality show-uri…

Dar orice s-a întâmplat cu Serbia, nu a început ieri. În această dimineaţă am asistat la actul final al unei drame sângeroase care s-a născut cu mult timp înainte, poate în familia băiatului asasin, poate în şcoală, poate în vreun loc terţ sau mai mult”, a notat cotidianul Blic.

Citește și Fiica unui antrenor din România, printre victimele masacrului din Belgrad. Curg mesajele de condoleanțe în mediul online!

Ce l-ar fi determinat pe elev să-și împuște colegii

Şeful Poliţiei din Belgrad, Veselin Milić, a declarat miercuri, pe data de 3 mai, la televiziunea de stat că elevul s-a arătat dezgustat de societate şi asta l-ar fi determinat să recurgă la un asemenea gest.

„A fost ignorat şi ostracizat de societate”, a declarat șeful Poliţiei din Belgrad.

De asemenea, Veselin Milić a mai povestit că elevul a sunat singur la poliție ca să se denunțe. Acesta ar fi spus că este un „psihopat care trebuie să se calmeze”.

Citește și Tragedia din Belgrad s-ar putea repeta și în școlile din România? Președintele FNAP-IP face acuzații dure: „Am copiat tot ce este mai rău în Occident!” EXCLUSIV!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...