Noi condiţii pentru obţinerea creditelor. Nu va mai trebui nici să mergi la bancă

Stan Filon 11.06.2021, 10:15
Noi condiţii pentru obţinerea creditelor. Nu va mai trebui nici să mergi la bancă

Se schimbă condițiile de creditare, iar românii se vor bucura, dacă legea va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis, deoarece nu vor mai fi nevoiți să facă atâtea drumuri la bancă. Funcționarul băncii va fi cel care îi va vizita acasă pe românii care vor să ia credit.

Apar noi condiţii pentru obţinerea creditelor

Un proiect de lege care prevede ca cetățenii să nu mai fie nevoiți să meargă la bancă nici măcar pentru a cere un credit a fost votat de Camera Deputaților, care a fost cameră decizională. Așadar, foarte curând ne vom putea adăuga pe lista operațiunilor bancare pe care le putem face de acasă chiar și creditarea.

Cea mai importantă condiție încă nu a fost stabilită: banca trebuie să fie de acord să trimită un angajat la domiciliul clientului. Avantaje ar fi de ambele părți, deorece banca îşi fidelizează clientul, iar acesta din urmă face economie de timp şi bani, deoarece nu mai merge la sediul băncii, mai ales în plină pandemie de coronavrus. Ca să fie pus în practică, proiectul trebuie promulgat de preşedintele Klaus Iohannis, apoi publicat în Monitorul Oficial.

Apar noi conditii pentru obtinerea creditelor. Banca vine la client
Apar noi conditii pentru obtinerea creditelor. Banca vine la client

Creditele ipotecare au nevoie de notar

Aproape toate tipurile de credite vor putea fi accesate de la distanţă, excepție făcând cele ipotecare. Pentru un astfel de împrumut este nevoie și de prezenţa unui notar. Legislația interzice încheierea acestor credite în afara spațiilor comerciale ale creditorilor, respectiv a băncilor. Bancherii au socilitat însă ca în noua formă a legii să fie specificat şi că împrumuturile pot fi semnate şi într-un alt loc, stabilit de comun acord între bancă şi client. Acest loc ar putea fi chiar cabinetul unui notar public.

Inițiatorul legii este deputatul Marian Firczak, care consideră că pentru creditele ipotecare discuția, dar și digitalizarea se vor mai prelungi. Acesta a vorbit însă despre avantajele de care vor beneficia atât băncile, cât și clienții prin această lege. ”Timpul mult mai scurt pe care îl petreci în reacția cu banca, sper să ajungem și la o scădere a dobânzilor practicate și creșterea concurenţei”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...