Noi acuzații grave la adresa preotului Visarion. Părintele, implicat într-un alt scandal

Ana Anitoiu 13.10.2022, 18:06
Noi acuzații grave la adresa preotului Visarion. Părintele, implicat într-un alt scandal

Au fost făcute noi acuzații grave la adresa lui Visarion Alexa, căruia Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a interzis să mai facă vreun serviciu religios, retrăgându-i calitatea de preot paroh. Acesta a fost implicat într-un alt scandal, după cel în care a fost acuzat că a abuzat enoriașe, chiar și în timpul spovedaniei.

Ce noi acuzații i-au fost aduse lui Visarion Alexa

Mai exact, Visarion Alexa ar fi refuzat să plătească serviciile unei firme de pază. Societatea specializată în monitorizarea obiectivelor și intervenții rapide a decis să-și caute dreptatea în instanță, cerând banii ce și sunt datorați de fostul preot paroh, precum și plata cheltuielilor de judecată.

„Admite cererea de valoare redusă formulată de reclamanta Monitorizare şi Intervenție S.R.L. în contradictoriu cu pârâtul Alexa Visarion. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 771,37 lei, reprezentând penalităţi de întârziere calculate de la data scadenţei facturilor nr. 342960/27.08.2018 şi nr. 348110/01.09.2018 până la data de 09.03.2022.

Obligă pârâtul la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în cuantum de 645 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru – 50 lei, respectiv onorariu de avocat – 595 lei. Executorie. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti”, au hotărât magistrații.

Preotul Visarion Alexa
Preotul Visarion Alexa

Cum și-ar fi mărit averea Visarion Alexa

După ce a apărut prima acuzație la adresa lui Visarion Alexa, au urmat și altele. Enoriașele lui, dintre care unele foarte tinere, pe care părintele le cunoștea de când erau copile, au povestit ce comportament nepotrivit a avut preotul față de ele.

„Te știu de când erai mică. Sunt ca plastelina în mâinile tale. Zile întregi mă gândesc la tine. Nu vreau să te tulbur, dar tare mult aș vrea să te văd. (…) Iertare, te iubesc, nu ar trebui, știu, dar mi-e tare dor de tine”, a fost un mesaj al lui Visarion Alexa enoriașei sale.

„M-a îmbrățișat înainte să plec, foarte tare. Și i-am zis: Mă sufocați!, la care el: Vreau să simt pulsul! Tot îi spuneam că nu mă simt bine, că tot sufăr. Şi apoi m-a sărutat, m-a pipăit. M-a sunat pe videocall și era în duș și făcea ceea ce se numește păcat”, a povestit o altă victimă.

Pe lângă acuzațiile de abuz sexual, au apărut și una referitoare la faptul că preotul Visarion Alexa ar fi moștenit un apartament de la o enoriașă în vârstă și că ar fi plănuit să deschidă un studio muzical în respectiva locuință. Părintele ar fi obișnuit să aibă grijă de mai multe femei în vârstă, pentru a rămâne cu locuințele lor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...