Ninsoarea a făcut ravagii în România. Care sunt județele afectate

Iancu Andreea 12.01.2021, 11:12
Ninsoarea a făcut ravagii în România. Care sunt județele afectate

Iarna pare să se fi instalat serios în România, aducând fenomene meteo specifice și temperaturi scăzute. Ninsoarea a făcut ravagii recent în toată țara, mai multe județe fiind grav afectate. Iată ce informează autoritățile cu privire la bilanțul începutul de ianuarie în condiții de iarnă.

Trafic îngreunat, mașini avariate, copaci și stâlpi de electricitate prăbușiți

Prima ninsoare serioasă din acest an a dat bătăi de cap cetățenilor din mai multe regiuni ale țării. Ninsoarea a făcut ravagii în privința mai multor autovehicule, doborând la pământ copacii și stâlpii de electricitate. Astfel, Capitala și cele 20 de județe vizate de codul galben emis duminică s-au confruntat cu probleme din pricina precipitațiilor. Pentru a evita totuși problemele, autoritățile au fost pregătite pentru deszăpezire, folosind utilajele din dotare la curățarea principalelor străzi din orașe.

În București, traficul a fost fluidizat cu ajutorul celor 400 de utilaje de deszăpezire din dotarea primăriei Capitalei, dar și prin sprijinul Brigăzii Rutiere de Poliție. În ciuda eforturilor, ninsoarea a avariat duminică noaptea, în București și Ilfov, nouă mașini. De asemenea, 15 copaci și un stâlp de electricitate au căzut din pricina zăpezii și vântului puternic, conform comunicatului emis de Inspectoratul pentru situații de urgență. Stâlpul se afla pe șoseaua Dobroești, însă mai multe incidente au fost semnalate și pe străzile Nicolae Milescu, Covasna, Calea Floreasca, Slăniceanu și Politehnicii.

Mai mulți copaci au căzut, avariând autovehiculele din zonă
Mai mulți copaci au căzut, avariând autovehiculele din zonă

Ce județe au fost afectate de ninsoarea care a făcut ravagii în România

În cursul zilei de ieri, ninsoarea abundentă și intensificările vântului au produs efecte în 11 județe (AG, BZ, CT, DB, GR, HJ, HR, OT, PH, TR și VL) și în municipiul București. Pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 4 curți, 1 anexă, 2 subsoluri și 1 stradă. Totodată, vântul puternic a doborât 30 copaci, 5 stâlpi de electricitate și mai multe cabluri electrice, fiind avariate 11 autoturisme. De asemenea, misiunile din teren au presupus și deblocarea a 3 autovehicule derapate, din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare.

Ca urmare a vremii nefavorabile și traficul rutier a fost temporar afectat pe 1 drum național ( DN 67/VL ) și 4 drumuri județene ( DJ 703 E – AG, DJ 203G – BZ, DJ 411 – GR și DJ 601 A – GR ), din cauza unor stâlpi/copaci căzuți pe carosabil și a unui autovehicul derapat. Cele mai multe efecte au fost înregistrate în municipiul București, unde pompierii militari au intervenit pentru degajarea a 17 copaci, 2 stâlpi de electricitate și 1 cablu, fiind avariate 9 autoturisme. De asemenea, din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în Porturile Constanța Nord, Constanța Sud, Midia și Mangalia.

La această oră nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor meteorologice. Evoluția dinamicii din teren va fi monitorizată de Centrul Operațional Național din IGSU, iar la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților din zonele afectate. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store, se arată în informarea IGSU.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...