Ninsoare în Brazilia. Cetăţenii, uimiţi de valul de frig: “Nu am văzut în viaţa mea zăpadă”

Stan Filon, Alexandra Chiric 30.07.2021, 14:15

Ninsori istorice în Brazilia, unde oamenii au rămas șocați atunci când s-au trezit cu zăpadă pe străzi și pe mașini. Nimeni nu a mai văzut zăpadă în viața lor, așa că au ieșit cu toții pe stradă pentru a se bucura de evenimentul pe care îl pot întâlni o dată-n viață, în țara lor.

A nins în Brazilia

Brazilia se confruntă cu un val de aer polar care a scăzut brusc temperaturile în cursul de joi. Mai mult decât atât, brazilienii s-au confruntat și cu un fenomen foate neobișnuit. A nins, iar mulți dintre oameni au avut ocazia să vadă ninsoare pentru prima dată în viața lor.

“Am 62 de ani şi nu am văzut niciodată zăpadă până acum. Să vezi frumuseţea naturii este ceva indescriptibil”, a declarat pentru postul TV Globo şoferul de camioane Iodor Goncalves Marques, un rezident din Cambara do Sul, un oraş din statul Rio Grande do Sul, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

A nins in Brazilia
A nins in Brazilia

Oamenii au ieșit să vadă ciudatul fenomen meteorologic

Peste 40 de oraşe din statul Rio Grande do Sul prezintă condiţii de polei şi cel puţin 33 de municipalităţi au raportat ninsori, a precizat compania de meteorologie Somar Meteorologia. Oamenii au ieșit pe strtăzi pentru a se bucura de ciudatul fenomen meteorologic.

Cu toate acestea, temperaturile scăzute aduc cu ele o problemă foarte gravă, care se poate transforma într-o adevărată tragedie economică. Brazilia este o putere globală în agricultură, iar plantaţiile de cafea, trestie de zahăr şi portocali sunt ameninţate din cauza îngheţului.

Dezastru pentru agricultură

Mai mult decât atât, temperaturile neobișnuite au făcut ca preţul cafelei şi zahărului să crească deja. Veștile proaste nu s-au terminat pentru brazilieni. Vineri va fi cea mai rece zi a acestei perioade, când temperaturile se vor apropia de cele de îngheț.

Într-un raport publicat joi, Marco Antonio dos Santos,  partener şi consultant în meteorologie al companiei Rural Clima, a anunţat că regiunile sudice din Goias şi Mato Grosso do Sul, două state braziliene în care fermierii s-au specializat în diverse culturi, precum cele de porumb, se vor confrunta cu temperaturi scăzute în cursul zilei de vineri, pe măsură ce valul de aer rece va continua să se îndrepte spre nord. Această masă de aer polar ar trebui să treacă peste statele Sao Paulo şi Minas Gerais, doi producători importanţi de zahăr, citrice şi cafea, unde vor aduce vineri temperaturi la limita îngheţului.