Nicușor Dan sesizează DNA cu privire la câteva nereguli depistate la CSM. S-ar fi dat prime de peste un milion de lei

Elena Avramescu 21.11.2022, 14:26
Nicușor Dan sesizează DNA cu privire la câteva nereguli depistate la CSM. S-ar fi dat prime de peste un milion de lei

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a decis să ia măsuri urgente în urma unui control și a sesizat DNA-ul. Se pare că această sesizare are în vedere o serie de nereguli depistate la CSM și acuză că au fost plătite prime de peste un milion de lei unor angajați care nu aveau drepturi la acești bani.

Primarul Capitalei a depistat o serie de nereguli la CSM

„Voi sesiza DNA pentru nereguli depistate la Clubul Sportiv Municipal (CSM București) ca urmare a unei verificări a Corpului de Control care a vizat activitatea CSM în perioada 2017-2022.

În anul 2018, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ. Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți).

O parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo tot sub formă de primă”, a declarat Nicușor Dan.

Înafară de acestea, se pare că a fost identificat chiar și un posibil conflict de interese generat de un contract încheiat de conducerea Clubului în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabo a încheiat un contract de cesiune de drepturi de autor, chiar în același an.

Primul pas important catre dezvoltarea trenului metropolitan
Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan. Foto: Inquam Photos / George Călin

În plus, s-a demonstrat că reorganizările succesive ale instituției, făcute în perioada 2017-2019, au fost deficitare, astfel că nu s-a ajuns la o îmbunătățire a activității.

Litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocații. La acestea se adaugă despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până la acest moment).

De asemenea, nu s-a găsit o bază de date a numărului de sportivi, pe secții și pe vârste, astfel că toate cifrele furnizate către PMB pentru intervalul 2018-2022 au fost niște aproximări nefundamentate.

În plus, nu există o procedură cu privire la transferul sportivilor, cu privire la criteriile care trebuie avute în vedere în procesul de selectare a unui sportiv, la cum se aproximează valoarea unui sportiv, fapt care a dus de-a lungul vremii la pierderi financiare”, a mai spus acesta.

În încheiere, primarul Nicușor Dan a ținut să mai precizeze că în urma tuturor neregulilor administrative găsite, a fost sesizată comisia de disciplină, după care au fost dispuse măsuri de remediere a situației.

Nicușor Dan mai vrea un mandat la Primăria Capitalei

Nicușor Dan pare decis să candideze iar la Primăria Capitalei, acest anunț fiind făcut în decursul săptămânii trecute. Acesta a lăsat să se înțeleagă că își dorește sprijin din partea Partidului Național Liberal și chiar ar fi început campania electorală făcând din nou referire la fostul edil, Gabriela Firea.

„Pentru 2024 o să vedem fiecare dintre noi mai multe rânduri de sondaje şi sunt convins că în vara lui 2024 o să avem discuţii foarte interesante pe subiectul ăsta”, a afirmat Nicuşor Dan. El spune că se bazează pe sprijinul a 20% dintre bucureşteni.

„Le mulţumesc celor care au încredere în mine, care sunt de ordinul, ca intenţie de vot, de ordinul 20%, pentru că m-am apucat de acele lucruri fundamentale pentru Bucureşti, care nu mai puteau să fie amânate”, a declarat primarul Capitalei.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...