Nicușor Dan pierde susținerea PNL pentru viitoarele alegeri. Un nume greu din partid dă verdictul. „Nu a livrat”

Mihnea Tălău 19.03.2023, 09:11
Nicușor Dan pierde susținerea PNL pentru viitoarele alegeri. Un nume greu din partid dă verdictul. „Nu a livrat”

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, dezamăgește pe toată lumea. Liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a afirmat că e „sceptic” în ceea ce privește susținerea de către liberali a lui Nicușor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

”Avem datoria să ne testăm proprii candidaţi”

„Eu sunt sceptic, cu tot respectul pentru domnul Nicuşor Dan. Îl ştiu de mulţi ani de zile, cred că are bune intenţii, dar, până acum, nu cred că a livrat pentru Bucureşti, cel puţin la nivelul aşteptărilor bucureştenilor”, a spus Burduja, potrivit Digi24.

El spune că liberalii au datoria să își testeze proprii candidaţi și că e greu probabil sa se ajungă să susțină candidații altor partide.

„Vom vedea ce va fi peste patru, cinci luni, vom face o analiză atentă şi cred că şi Partidul Naţional Liberal este dator electoratului său să vină cu o viziune proprie. În măsura în care ea va fi adoptată şi de domnul Nicuşor Dan, eu m-aş bucura să facă acest lucru.

Dar şi noi avem datoria să ne testăm proprii candidaţi, să vedem ce strategie avem şi să luăm cea mai bună decizie”, a mai adăugat el.

Sebastian Burduja

Întrebat de varianta ca PNL să candideze împreună cu PSD la primăria Capitalei, în care social-democraţii să o susţină pe fostul primar Gabriela Firea, iar liberalii să ia trei primării de sector, Burduja a spus că nu a auzit despre o astfel de negociere. Mai mult,  susţine varianta ca PNL să aibă candidaţi proprii la toate primăriile din București.

Clotilde Armand, dezamăgirea maximă

Sebastian Burduja a vorbit și despre ”țeapa” luată de liberali prin susținerea Clotildei Armand la Primăria sectorului 1.

”Eu aş susţine, cu mare plăcere o variantă în care Partidul Naţional Liberal are candidaţi peste tot în Bucureşti. Şi vă vorbesc din experienţă proprie. Noi, la Sectorul 1, în 2020, am susţinut candidatul unui alt partid, USR, un candidat care, pe mine personal m-a dezamăgit. Şi a dezamăgit foarte mulţi cetăţeni din Sectorul 1. Eu acum trebuie să vin iarăşi în faţa acestor cetăţeni şi să îmi crape obrazul că promisiunile pe care noi le făceam în campania electorală, în parteneriat cu doamna Armand, nu pot fi îndeplinite, pentru că dânsa nu înţelege să facă un parteneriat”, a spus ministrul.

El mai declară că nu s-a temut niciodată de provocări și nu a exclus intrarea sa în cursa electorală.

„Nu m-am temut niciodată de provocări. Nu m-am temut niciodată de votul românilor. Nu mă tem de un test direct în faţa electoratului şi cred că orice om politic trebuie să fie dispus să şi-l asume”, a conchis Burduja.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...