Nicușor Dan, despre interesele ascunse ale repunerii în funcția de edil al Bucureștiului a Gabrielei Firea. „PSD e apărătorul mafiei”

Ana Anitoiu 08.03.2023, 09:59

Nicuşor Dan a vorbit despre interesele ascunse ale repunerii în funcția de primar general al Capitalei a Gabrielei Firea. Declarațiile sale vin după ce, luni seară, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că actualul ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este candidatul social-democrat la Primăria Bucureștiului şi că dezvoltatorii imobiliari și-ar dori să scape de actualul edil.

Nicușor Dan, acuzație la adresa PSD

Nicușor Dan a declarat că adevărata miză a PSD la Primăria Capitalei ar fi planurile urbanistice zonale pentru „speculatori imobiliari”, inclusiv desființarea regimului de protecție a zonei istorice.

„Şeful PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit aseară, într-un interviu tv, adevărata miză a partidului său la Primăria Capitalei: PUZ-uri pentru speculatori imobiliari, inclusiv desfiinţarea regimului de protecţie a zonei istorice şi menţinerea PUZ-urilor şi autorizaţiilor ilegale emise de administraţia trecută.

Ca să fie clar pentru bucureşteni: PSD e apărătorul mafiei imobiliare, al celor care vor să facă bani pe plămânii oamenilor şi pe sănătatea oraşului, încălcând legea, sufocând Capitala şi distrugându-i patrimoniul. Mafia de care liderul PSD pretinde că n-a auzit face de doi ani încercări disperate să construiască blocuri între case şi să distrugă spaţiile verzi”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Nicușor Dan
Primarul general, Nicuşor Dan. Foto: Inquam Photos / George Călin

Nicușor Dan, despre Gabriela Firea

De asemenea, Nicușor Dan a scris că probabil PSD are nevoie de Gabriela Firea la Primăria Capitalei, în contextul în care predecesoarea sa în funcție a semnat zeci de PUZ-ui și de autorizații de construire ilegale.

„Probabil că pixul Gabrielei Firea – cu care a semnat zeci de PUZ-uri şi de autorizaţii de construire ilegale – ar fi acum de mare folos PSD-ului la Primăria Capitalei, pentru a mai distruge nişte hectare de spaţiu verde şi mai pune la pământ nişte clădiri de patrimoniu. Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple în Bucureşti şi, cât timp voi fi eu primar, nici nu se va întâmpla”, a mai scris el.

Marcel Ciolacu a declarat, luni, că Gabriela Firea este candidatul social-democrat la Primăria Capitalei. Liderul social-democrat a întrebat retoric dacă există vreun dezvoltator în București care să nu își dorească să scape de Nicușor Dan și dacă este cineva care să îl laude pe actualul primar. Liderul PSD a mai spus că administrația nu e la îndemâna oricui.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...