Nicușor Dan, anunţ important pentru mai multe spitale din Capitală. Se dau milioane de euro

Beatrice Dumitru 29.10.2021, 09:18
Nicușor Dan, anunţ important pentru mai multe spitale din Capitală. Se dau milioane de euro

Pandemia de coronavirus  a dat peste cap sistemul de sănătate din România și a scos la iveală lipsurile din spitalele din toată țara. Acestea au dus la tragedii în care zeci de oameni și-au pierdut viața. Pentru a evita astfel de situații, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anuțat că mai multe spitale din București vor solicita fonduri UE pentru modernizare.

Zeci de spitale din București vor solicita fonduri UE pentru modernizare

În decurs de aproape un an, din 14 noimembrie 2020 și până pe 1 octombrie 2021,  în România s-au înregistrat nu mai puțin de 12 incendii în spitale. Unele au fost minore, fără urmări, însă altele au dus la decesele a peste 30 de persoane. Toate aceste tragedii s-au întâmplat din cauza suprasolicitarii spitalelor din cauza pandemiei de coronavirus.

Nicușor Dan, anunţ important pentru mai multe spitale din Capitală. Se dau milioane de euro
Spitalul din Piatra Neamț, după incendiu.

Astfel, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că zece spitale din București vor solicita fonduri UE pentru refacerea instalațiilor electrice, instalațiilor împotriva incendiilor și instalațiilor de ventilație. În acest sens, a fost semnat un parteneriat între Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București și cele zece unitați, în cadrul POIM, în valoare de 23 de milioane de euro.

„A fost o decizie foarte bună a Ministerului Sănătăţii de a deschide pe POIM acest program şi după o muncă asiduă a ASSMB şi a managementului spitalelor din subordine s-au făcut proiectele tehnice, astfel încât ele să poată să fie depuse pe această secţiune a POIM”, a declarat Nicușor Dan.

Toate cele zece spitale tratează pacienți cu Covid-19

Toate cele zece spitale care au solicitat fonduri UE sunt unitați în care se tratează pacienții cu Covid-19. Contractele de finanțare ar putea fi semnate până pe data de 15 vianuarie 2022, în funcție de evaluările Ministerului Fondurilor Europene.

Proiectele sunt încărcate în platforma MySMIS, aşteptăm evaluarea din partea colegilor de la Ministerul Fondurilor Europene şi vom începe implementarea şi a acestor proiecte, care vin în continuarea finalizării primelor proiecte în valoare de 26,5 milioane de euro, ce au vizat decontarea cheltuielilor pe care PMB le-a efectuat pentru spitalele din subordine, plus echipamente, materiale sanitare şi aparatură pentru spitalele COVID”, a precizat Alin Apostol, directorul ASSMB.

Acesta a mai spus că ASSMB va lansa un accord-cadru de lucrări pentru obținerea autorizațiilor ISU pentru șapte spitale din Capitală, iar valoarea lucrărilor se ridică la 100 de milioane de lei.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...