Nicușor Dan a sesizat Parchetul după tragedia de la Victor Babeș. ”Vinovații trebuie să plătească”

Alexandru Râmnic 12.04.2021, 21:55
Nicușor Dan a sesizat Parchetul după tragedia de la Victor Babeș. ”Vinovații trebuie să plătească”

Nicușor Dan a reacționat instantaneu după tragedia de la unitatea mobilă de la Spitalul Victor Babeș din București, când trei pacienți internați cu Covid-19 au decedat. Primarul Capitalei afirmă că deja a făcut sesizarea către Parchet pentru ca să se deschidă o investigație pentru omor.

Nicușor Dan, sesizare la Parchet după ce trei oameni au murit la Victor Babeș

Nicușor Dan a anunțat prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare că a reclamat deja la Parchet ceea ce s-a întâmplat la spitalul Victor Babeș din Capitală. Luni seara, trei persoane au murit după ce oxigenul din unitatea mobilă a spitalului s-a oprit din cauza unei pene de curent. Trei pacienți, confirmați cu Covid-19 și intubați, nu au putut să supraviețuiască, deși medicii au încercat să îi ventileze manual.

Primele informații spun că ventilatoarele s-au oprit toate simultan și că reprezentantul firmei care livrase ventilatoarele nu a dorit să intre în tirul ATI, deși i se pusese la dispoziție costumul ”anti-Covid”.

”În această seară, din nefericire, au decedat în condiții neclare trei pacienți de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic în care vieți omenești au fost pierdute. Prezint condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi. Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situație, fiindcă vinovații trebuie identificați și pedepsiți. Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, a fost reacția lui Nicușor Dan.

Opt oameni erau internați în ”tirul ATI” de la Victor Babeș. Un pacient a fost mutat pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș, patru pacienți au fost transferați la alt spital, iar ceilalți trei au decedat.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, și Raed Arafat, șeful Direcției pentru Situații de Urgență, au ajuns la fața locului. Arafat a spus că nu au fost niciun fel de probleme cu aparatele de ventilare ale unității mobile de terapie intensivă până la acel moment.

Urmăriți Impact.ro și pe