Nicolae Stanciu, la un pas de transferul carierei. Cu ce echipă importantă din Europa este aproape să semneze

Andrei Cezar 05.07.2021, 09:54

Desemnat cel mai bun jucător străin din Cehia în sezonul trecut, Nicoale Stanciu (28 de ani) poate prinde transferul carierei. Mijlocașul român este tot mai aproape să semneze cu o echipă importantă din Europa. Slavia Praga i-a stabilit prețul și a negociat deja plecarea acestuia.

Transferul carierei pentru Nicoale Stanciu. La ce echipă importantă din Europa poate ajunge

Cu un sezon de vis în tricoul Slaviei Praga, Nicolae Stanciu a atras atenția unor echipe importante din Europa. Cei care își doresc foarte mult semnătura mijlocașului naționalei sunt turcii de la Galatasaray. Dezvăluirile au fost făcute de publicația sport.cz. Jurnaliștii au avansat și suma de bani pe care o solicită campioana Cehiei în schimbul ”decarului”.

”Clubul Galatasaray este interesat de Nicolae Stanciu. Se pare că au avut loc negocieri între cele două cluburi, iar Slavia Praga solicită aproximativ 220 de milioane de coroane (n.r. – aproximativ 9 milioane de euro) pentru cel mai bun străin din liga cehă. Galatasaray, club cu 22 de titluri în prima ligă din Turcia, l-a mai dorit pe Nicolae Stanciu și în trecut. De asemenea, englezii de la Leeds United au fost și ei interesați de serviciile fotbalistului de 28 de ani”, spun cehii de la sport.cz.

Nicolae Stanciu - Slavia Praga
Nicolae Stanciu – Slavia Praga

Nicolae Stanciu, criticat după ce a refuzat să îngenuncheze pentru mișcarea ”BLM”

Înainte de fluierul de start al partidei amicale dintre Anglia și România, Nicolae Stanciu și Ionuț Nedelcearu au fost protagoniștii unui moment controversat. Cei doi au refuzat să îngenuncheze în semn de susținere pentru mișcarea ”Black Lives Matter”, iar acest gest le-a adus un cor de huiduieli din tribune și un val de critici din partea jurnaliștilor englezi.

La finalul partidei, Nicolae Stanciu a explicat gestul ca fiind unul de protest față de decizia de suspendare a colegului său de la Slavia, Ondej Kudela, care i-ar fi adresat injurii lui Glen Kamara în meciul cu Rangers din Europa League.

”Am făcut același lucru cu Slavia în partida din sferturile Europa League cu Arsenal, mi se pare normal, colegul meu de la Slavia a fost suspendat 10 etape fără nicio probă, doar că cineva ar fi zis că ar fi spus acel cuvânt pe care nu îl pot spune.

Am decis să nu mă pun in genunchi, nu cred că asta e soluția”, a explicat Nicolae Stanciu după meci.

Nicolae Stanciu a fost transferat la Slavia Praga în 2019, de la Al Ahli, contra sumei de 4 milioane de euro. În sezonul recent încheiat, fotbalistul de 28 de ani a reușit 16 goluri și 9 pase decisive în 45 de meciuri oficiale.

În plus, el a reușit să facă și câteva meciuri remarcabile în Europa League, în special împotriva lui Leicester și Rangers, în poarta cărora a marcat goluri antologice. Slavia Praga a ajuns până în sferturile competiției, unde a fost eliminată de Arsenal.

În cariera sa, Nicolae Stanciu a evoluat la echipe precum Unirea Alba Iulia, FC Vaslui, FCSB, Anderlecht, Sparta Praga, Al Ahli şi Slavia Praga.

Urmăriți Impact.ro și pe