Nicolae Mitea a ajuns la fundul sacului și își vinde vila. ”Caut o casă pentru a supraviețui”

Andrei Cezar 03.08.2021, 16:24

Nicolae Mitea a ajuns la fundul sacului. Din fotbalistul talentat care semna la 18 cu Ajax Amsterdam și învârtea banii cu lopata în perioada de glorie, a ajuns acum un bărbat în floarea vârstei care nu se mai descurcă cu banii. Fostul jucător al lui Dinamo se chinuie să își vândă vila și să își cumpere o locuință în care ”să supraviețuiască”.

Nicolae Mitea a ajuns la fundul sacului și își vinde vila

Ani la rând s-a vorbit despre Nicolae Mitea ca despre un adevărat fenomen fotbalistic, însă care s-a pierdut mult prea repede din cauza firii sale capricioase. Și-a început cariera fotbalistică la Dinamo, iar la vârsta de 18 a aplecat la Ajax Amsterdam. Echipa olandeză a fost apogeul carierei sale. A împărțit același vestiar cu Zlatan Ibrahimovic, iar atacantul suedez l-a numit atunci ”Maradona”, datorită talentului său și stilului de joc casemănător cu cel al regretatului star argentinian.

Puțină lume știe însă că Nicolae Mitea a fost la doar o semnătură de FC Barcelona, înainte de a deveni jucătorul lui Dinamo. Catalanii îl doreau intenst pe când avea doar 16, însă fostul atacant a dat cu piciorul acestei imense ocazii într-un stil pur adolescentin. Fostul tehnician al lui Dinamo, Pavel Chirilă, a povetit exact cum s-au petrecut lucrurile, el fiind cel care l-a însoțit pe Mitea la Barcelona.

El mi-a luat actele. Cine altcineva? El a plecat. Eu aveam documentele lui, potrivit cărora era jucător liber. Copos nu a știut că valorează mai mult de 200 de de dolari, nu a vrut să-i dea acest salariu.  Mitea a devenit liber, avea hârtie de la Comisiile FRF.

Barcelona a văzut hârtia și a zis că legitimează jucătorul și că semnează contractul. El era liber. Eu eram cu el la Barcelona în hotel. Și Mitea a plecat. Eram în 2001, aveea 16 ani.Nu știu unde a plecat. Actele erau în mașină. A luat actele și a lăsat portbagajul deschis și mașina deschisă. Parcă era o bombă. M-a vândut. După și-a prezentat scuzele și a zis că a fost greșeala carierei lui.”, a declarat Ionuț Chirilă.

Pentru atacant a urmat perioada petrecută la Dinamo, apoi cei cinci ani la Ajax. În 2008 s-a întors la clubul din Ștefan cel Mare, iar apoi a mai trecut pe la echipe precum Ionikos Nikeas, Petrolul Ploiești și Concordia Chiajna.

Anii petecuți în fotbalul mare, la Ajax nu l-au responsabilizat însă. Banii câștigați au fost aruncați pe mașini, apartamente și bunuri de valoare. În ultimii ani a fost nevoit să le vândă pe toate. A mai rămas cu vila de 400.000 de euro din Fundeni pe care însă nu a reușit să o vândă prea repede din cauza prețului mare pe care îl cerea.

Nicolae Mitea a ajuns la fundul sacului si isi vinde vila. ”Caut o casa pentru a supravietui”
Nicolae Mitea a ajuns la fundul sacului si isi vinde vila. ”Caut o casa pentru a supravietui”

”Caut o casă pentru a supraviețui”

După ce s-a chinuit ani de zile să își înstrăineze și ultimul bun de valoare pe care îl mai deținea, Mitea este acum fericit: a găsit clientul potrivit.

Am vândut vila din Fundeni. M-am cam chinuit doi-trei ani, ce-i drept. Băgasem vreo 400.000 de euro în ea, nu o puteam da așa ușor. Acum sunt prins cu foarte multă treabă, cu actele, trebuie să-mi cumpăr și altceva”, a declarat Nicolae Mitea în exclusivitate pentru playsport.ro.

Noul proprietar i-a oferit termen fostului fotbalist o lună de zile să își ia bunurile din casă și să se mute. Și cum este presat de timp, Mitea încearcă să își găsească o locuință cât mai repede. Însă acum nu mai are pretențiile de altă dată în privința noului imobil.

Am la dispoziție 30 de zile să-mi caut ceva unde să locuiesc. Vreau o casă ca să supraviețuiesc, nu una de fițe, nu mai sunt la vremea să am figuri. Acum trăim alte vremuri”, a mai spus acesta.

Nicolae Mitea este căsătorit din anul 2017 cu Irina și au împreună o fetiță, pe Ariana Nicolle. Ajuns la 36 de ani, fostul jucător al lui Ajax nu are niciun job. I s-a popus un post de antrenor, dar a refuzat, motivând că își dorește înainte de toate să vândă vila.

Urmăriți Impact.ro și pe