Nicolae Ciucă îl pune la punct pe Florin Cîțu. Nu acceptă evaluarea miniștrilor din PNL

Beatrice Dumitru 22.03.2022, 15:07
Nicolae Ciucă îl pune la punct pe Florin Cîțu. Nu acceptă evaluarea miniștrilor din PNL

Florin Cîțu a cerut o evaluare a acțivității miniștrilor și se pare că acesta intenționează să-i schimbe pe unii dintre ei. Acesta a spus că este „îngrijorat” în legătură cu activitatea unor miniștri PNL din guvern, iar printre cei vizați se află și ministrul de Interne, Lucian Bode. „Mă supun evaluărilor”, a declarat șeful MAI.

Reacția lui Lucian Bode

Sunt tensiuni în PNL, după ce președintele partidului Florin Cîțu a cerut o evaluare a miniștrilor din partid, iar în spațiul public s apărut informația că vrea să-i schimbe pe unii dintre ei. „Oamenii din PNL nu se cramponează de funcții și atunci când trebuie să facem o schimbare, o facem”, a declarat Florin Cîțu. Unul dintre miniștii vizați de el este Lucian Bode, șeful de la Ministerul Apărării.

Lucian Bode., prim-vicepreşedintele PNL, a declarat înainte de şedinţa BEx că se va supune evaluării, dar că discuţiile despre activităților miniştrilor nu fac decât să slăbească puterea unor instituţii în acest moment. De asemenea, acesta a mai precizat că Florin Cîțu nu are ce să-i reproșeze.

Nicolae Ciucă îl pune la punct pe Florin Cîțu. Nu acceptă evaluarea miniștrilor din PNL
Lucian Bode, vizat de remanierea dorită de Florin Cîțu.

În ceea ce priveşte Ministerul Afacerilor Interne, noi ştim ce avem de făcut, sunt un om de partid, sunt conştient de obligaţiile pe care le am faţă de români, faţă de cei care m-au investit cu incredere, acolo şi mă supun evaluării instituţionale, constituţionale, în orice moment. Astfel de discuții nu fac decât să slăbească unele instituții. Trebuie să ne lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început și care este valoarea ei”, a declarat Lucian Bode.

Nicolae Ciucă nu vrea remaniere

Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă i-a mulțumit ”personal” ministrului de Interne Lucian Bode pentru activitatea în fruntea ministerului. Șeful Executivului a respins ideea unei remanieri și a evaluării miniștrilor, așa cum a anunțat Florin Cîțu, și a subliniat că cel care face evaluarea miniștrilor este premierul.

Până acum nu am făcut o evaluare care să poată fi făcută public. Când voi face o evaluare, o voi face cu fiecare ministru în parte”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Și Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a respins orice eventuală remaniere a unor miniștri liberali, susținând că nu este momentul să se creeze o criză la nivelul coaliției și al PNL.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...