Nicolae Ciucă anunță o echipă nouă la Secretariatul Guvernului, printre numele sonore: Marian Neacșu și Mircea Abrudean

Gabriela del Pupo 07.12.2021, 17:30
Nicolae Ciucă anunță o echipă nouă la Secretariatul Guvernului, printre numele sonore: Marian Neacșu și Mircea Abrudean

Premierul Nicolae Ciucă a adus o echipă nouă la Secretariatul General al Guvernului astfel că Marian Neacșu este noul Secretar General, funcție cu rang de ministru, Mircea Abrudean este Șef al Cancelariei iar noul purtător de cuvânt este Cărbunaru Jean-Dănuț.

Marian Neacșu și trecutul controversat

Marian Neacșu (PSD) este în prezent vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Acesta are un parcurs controversat în lumea politică după ce în 2016 a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Marian Neacșu a fost unul dintre cele mai influente nume din PSD până în 2018 când a intrat în conflict cu Liviu Dragnea și a plecat la Pro România. Acesta era unul dintre semnatarii scrisorii prin care mai mulți membrii îi cereau lui Liviu Dragnea să facă un pas în spate.

Mircea Abrudean, omul promovat de Emil Boc, susținut de Florin Cîtu și acum Nicolae Ciucă

Cine este Mircea Abrudean
Cine este Mircea Abrudean

Mircea Abrudean de la PNL este și acum secretar general adjunct al guvernului, funcție în care a fost propulsat de Emil Boc, susținătorul său politic. Acesta a fost prefect al Clujului între 2019-2021 și fost adus la București chiar de Florin Cîtu. De asemenea a ocupat pentru doar o lună funcția de administrator la Transgaz unde fusese numit tot de Florin Cîtu. Iată ce declara când a părăsit această functie:

„M-am retras pentru că urmează să fiu nominalizat pentru o altă poziție similară, într-o altă structură și volumul de activitate pe care îl am aici la SGG și atribuțiile, nu îmi permit să îmi exercit responsabilitățile de administrator provizoriu și la Transgaz, motiv pentru care am preferat să mă retrag de aici, așa cred că e corect”, spunea pentru monitorulcj.ro Mircea Abrudean.

După 20 de ani de presă la Guvern

Jean Dănuț Cărbunaru este absolvent de Drept al Universității Titu Maiorescu din București. A lucrat 20 de ani în presă ca jurnalist la Mediafax, Adevărul, Gândul, TVR, B1 TV. Nu este prima funcție într-o instituție de decizie a statului a condus departamentul de relații publice al MAI între 2005 și 2007. În 2006, Dan Cărbunaru a fondat site-ul Calea Europeană.

Urmăriți Impact.ro și pe