BREAKING

Nicolae Ciucă nu mai demisionează din fruntea Guvernului. Rotativa se amână

Badea Violeta 26.05.2023, 09:39
Nicolae Ciucă nu mai demisionează din fruntea Guvernului. Rotativa se amână

Nicolae Ciucă a vorbit miercuri, pe data de 24 mai, despre rămânerea sa în viitorul Guvern. Oficialul a precizat că își va depune mandatul vineri, pe data de 26 mai, iar până la începutul săptămânii viitoare va decide dacă va rămâne sau nu în Guvern. Iată declarațiile premierului!

Nicolae Ciucă, anunț de ultim moment

Update 26 mai, ora 09.35. Premierul Nicolae Ciucă a transmis, vineri dimineață, că nu își depune mandatul pentru ca acesta să fie preluat de Marcel Ciolacu, așa cum era stabilit de coaliție. Astfel, va rămâne în fruntea Guvernului pentru a continua discuțiile cu profesorii despre grevă.

„Sutem aici împreună în fața dvs. cu președintele PSD, președintele UDMR. Am căzut cu toții de acord co singura șansă e să facem o coaliție stabilă, ceea ce am și realizat.

Prin această stabilitate am putut gestiona și criza energetică, și consecințele războiului și să gestional efectele inflației, începând de anul acest inflația a început să scadă și putem avea o scădere sub 2 cifre și consider că toate aceste măsuri ne-au asigurat și creșterea economică. România a avut a treia cea mai mare creștere economică din Europa.

Am avut absorbție record a fondurilor europene. La jumătatea perioadei de la înființarea coaliției trebuie să facem în așa fel încât să continuăm să asigurăm coerența politicilor guvernamentală. Am stabilit că îmi depun mandatul și va fi preluat de Marcel Ciolacu.

Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandat, în condițiile în care situația se menținea la un anumit echilibru. Ținând cont de faptul că până acum am găsi soluții și nu am dat înapoi în fața responsabilității, după discuții cu coaliția, am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învățământ, să menținem acest dialog și să găsim soluții pentru problemele profesorilor și pe baza înțelegerii să facem în așa fel încât să găsim soluții.

Aceste soluții nu au o singură rezolvare. Ce am făcut pentru învățământ a fost să demonstrăm că în acest an și jumătate, această coaliție și-a asumat dezvoltarea sistemului de educație.

„Am convenit ca până la soluționarea acestor probleme să nu îmi depun mandatul și să îmi asum responsabilitatea funcției de premier. Sper ca într-o perioadă cât mai scurtă să punem în aplicare planul de rocadă la nivelul coaliției”, a declarat Nicolae Ciucă.

Știrea inițială: Actualul premier al României a oferit miercuri, pe data de 24 mai, câteva declarații extrem de interesante. Acesta a anunțat că își va depune mandatul la sfârșitul acestei săptămâni, mai exact pe data de 26 mai, conform calendarului.

„Aşa cum am menţionat de fiecare dată, vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul”, a transmis șeful Executivului.

Nicolae Ciuca isi da demisia pe 26 mai
Nicolae Ciuca isi depune mandatul pe 26 mai

Nicolae Ciucă, despre rămânerea în Guvern

Totuși, premierul Nicolae Ciucă a spus că se va gândi dacă va renunța sau nu la Guvern până luni, pe data de 28 mai. „Se consumă ziua de vineri şi voi lua o decizie.

Până luni voi lua o decizie. Există în momentul de faţă discuţii, negocieri, astfel încât fie există varianta protocolului fie negocieri şi reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid.

Ştiţi foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte. Este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în Parlament şi în coaliţie”, a mai transmis șeful Executivului.

Citește și Nicolae Ciucă, apel către profesori să revină la catedră, după adoptarea legilor Educației: “Rămânem deschiși dialogului”!

Ce funcție ar urma să ocupe Nicolae Ciucă

În curând va avea loc rotativa guvernamentală, iar Nicolae Ciucă ar urma să-i predea ștafeta lui Marcel Ciolacu, în conformitate cu înțelegerea parafată de liderii coaliției PNL-PSD-UDMR.

Acum, întrebarea care se află pe buzele multora este: Ce se va întâmpla cu actualul premier? Ei bine, șeful Executivului ar urma să ocupe funcția de președinte al Senatului, fiind al doilea om în stat, conform celor de la Bugetul.ro.

Există, însă, și voci care spun că Nicolae Ciucă ar urma să revină la Ministerul Apărării Naționale (MApN). Acum, rămâne de văzut ce se va întâmpla, de fapt, cu actualul premier.

Citește și Nicolae Ciucă vrea reintroducerea serviciului militar obligatoriu în România!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...