Nici nemții nu mai sunt nemți. O echipă din Bundesliga a pierdut la masa verde după ce antrenorul a pierdut șirul schimbărilor

Andrei Cezar 17.08.2021, 16:52
Nici nemții nu mai sunt nemți. O echipă din Bundesliga a pierdut la masa verde după ce antrenorul a pierdut șirul schimbărilor

Situație incredibilă în Germania. O echipă din Bundesliga a pierdut la masa verde în Cupa Germaniei după ce antrenorul a efectuat mai multe schimbări decât era permis. Iată pe cine dau vina oficialii clubului pentru această încurcătură.

O echipa din Bundesliga a fost eliminată din Cupa Germaniei după ce a efectuat mai multe schimbări decât era permis

VfL Wolfsburg a întâlnit în primul tur al Cupei Germaniei, disputat pe 8 august, formația de liga a patra Preussen Muenster. ”Lupii” au deschis scorul în minutul 74 prin Hoffmeier, însă oaspeții au egalat in extremis, în minutul 90 prin Brekalo, iar meciul a trecut în prelungiri.

Wolfsburg a reușit să mai marecheze de două ori în minutele 103 (Nmecha) şi 120+1 (Baku). Și chiar dacă pe teren echipa din prima ligă germană s-a calificat în următoarea fază a competiției, în cele din urmă, Munster a obţinut victoria la masa verde asigurându-şi atât prezenţa în turul secund al Cupei Germaniei, cât şi un bonus de 257.000 de euro.

Motivul? Antrenorul lui Wolfsburg Mark Van Bommel a efectuat şase schimbări în timpul meciului, cu una mai mult decât prevede regulamentul. Pe trei dintre jucătorii săi i-a schimbat în primele 90 de minute, iar pe ceilalți trei în prelugiri.

Oficialii lui Preussen Munster au sesizat imediat Federația Germană de Fotbal (DBF) despre eroarea comisă de adversari, iar Tribunalul Sportiv care a judecat cazul nu a făcut altceva decât să îi elimine pe ”lupi” din competiție.

„Nu suntem de acord cu verdictul, vom vedea ce căi legale mai sunt. Dezamăgirea este mare. La efectuarea înlocuirii noi am primit ok-ul de la arbitrul de rezervă.”, a declarat directorul general al lui Wolfsburg, Tim Schumacher.

O echipa din Bundesliga a pierdut la masa verde dupa ce antrenorul a pierdut sirul schimbarilor
O echipa din Bundesliga a pierdut la masa verde dupa ce antrenorul a pierdut sirul schimbarilor

Tribunalul Sportiv al Federației, verdict clar: Wolfsburg trebuie eliminată din Cupă

Chiar dacă ”lupii” dau vina pe arbitrul de rezervă pe motiv că nu a sesizat eroarea, Tribunalul Sportiv a tranșat problema și a precizat că de vină este clubul pentru că a ținut evidența schimbărilor.

Nu ne putem îndrepta împotriva arbitrului, fiindcă a acceptat înlocuirea. Vina e la club, intră în îndatoriile lor să țină evidența schimbărilor.

E cea mai dură și amară decizie pe care a trebuit s-o luăm în cadrul Tribunalului Sportiv. Dar pur și simplu n-am avut ce face.”, a explicat șeful Tribunalului Sportiv al DFB, Stephan Oberholz, potrivit gsp.ro.

Nu este pentru prima oară când Wolfsburg face asemenea erori. În 2004, Marian Hristov a intrat pe teren în timpul unui meci din Bundesliga, deși jucătorul bulgar era suspendat în urma unui cartonaș roșu primit într-un meci disputat pentru fosta sa echipă FC Kaisterslautern.

Urmăriți Impact.ro și pe